Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ετοιμάζεται να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα με μια νέα ταινία έπος - Πρωταγωνιστής ο Τζουντ Λο (φώτο-βίντεο)

Ο Κόπολα είχε γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το σενάριο της "Μεγαλόπολης", της οποίας τα γυρίσματα σταμάτησε η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα που εχθές γιόρτασε τα 80α του γενέθλια, έχει γράψει ιστορία στην έβδομη τέχνη με ταινίες, που άφησαν εποχή στον κινηματογράφο, όπως το "Αποκάλυψη τώρα", και "Ο Νονός". Τώρα ο μεγάλος σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα ακόμα μεγαλεπίβολο και φιλόδοξο πρότζεκτ. Το όνομα αυτού: "Megalopolis" .

Η νέα ταινία που ετοιμάζει ο Κόπολα, είναι στα "σκαριά" εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή αντάξια του "Αποκάλυψη τώρα" Ανάμεσα στους μεγάλους σταρ με τους οποίους συζητά ο Κόπολα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκεται και ο βραβευμένος ηθοποιός Τζουντ Λο.

"Ε, λοιπόν ναι, σχεδιάζω φέτος να υλοποιήσω τη μακροχρόνια φιλοδοξία μου να κάνω μια μεγάλη δουλειά χρησιμοποιώντας όλα όσα έμαθα κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας μου, που άρχισε από την ηλικία των 16 ετών στο θέατρο και αυτή θα είναι  μία επική υπερπαραγωγή, με τίτλο "Μεγαλόπολη ", δηλώνει ο Κόπολα στο "Deadline"

"Πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, είναι μια μεγάλης κλίμακας  παραγωγή με μεγάλο καστ. Στην ταινία θα χρησιμοποιήσω όλα όσα έμαθα αυτά τα χρόνια, προσπαθώντας να κάνω ταινίες σε διαφορετικά στυλ κα τύπους. Με αυτή την ταινία κορυφώνεται αυτό που πιστεύω ότι είναι η δική μου φωνή, η φιλοδοξία μου", λέει ο Κόπολα

 

 

"Δεν μοιάζει με καμία παραγωγή από αυτές που  έχω κάνει μέχρι τώρα και έχω την πρόθεση και την επιθυμία αυτή η παραγωγή να ξεκινήσει φέτος", συνεχίζει ο μεγάλος σκηνοθέτης.

Ο Κόπολα είχε γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το σενάριο για αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας, το οποίο παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή, όμως το φιλμ πάντα έμπαινε σε αναμονή για χάρη κάποιας άλλης ταινίας. Οταν πια ετοιμαζόταν να ξεκινήσει γυρίσματα στη Νέα Υόρκη, η παραγωγή σταμάτησε με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Κόπολα είναι έτοιμος να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ζωής του. Έχει προχωρήσει με το σενάριο και συζητά με ηθοποιούς για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ανάμεσα τους ο Τζουντ Λο. Αυτά είναι ευχάριστα νέα για τους θαυμαστές του μεγάλου σκηνοθέτη , γιατί ο Κόπολα δεν έχει κάνει ταινία μεγάλου μήκους από το 2011 που παρουσίασε το  «Twixt»

Οι ανακοινώσεις του Κόπολα για την νέα επική ταινία "Megalopolis", έρχονται λίγο προτού παρουσιάσει ένα ριμέικ της θρυλικής ταινίας "Αποκάλυψη τώρα" στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Τριμπέκα . Ο Κόπολα επανέρχεται στο έπος που παρουσίασε τον πόλεμο του Βιετνάμ με το  Apocalypse Now: Final Cut

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Deadline, η δημιουργία της ταινίας "Αποκάλυψη τώρα" , ήταν μια δύσκολη εμπειρία. Ο προϋπολογισμός ξεπεράστηκε και υπήρξαν διάφορα προβλήματα με τους ηθοποιούς. Τώρα έχοντας αυτήν την εμπειρία ξέρει τι να προτείνει ακριβώς στους παραγωγούς και πως να αποφύγει τα άσχημα απρόοπτα.

"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ