"Ο Μακρόν κοιμάται ακόμα με τη γιαγιά του;" - Κατακραυγή για το ρατσιστικό αστείο Βρετανού υπουργού (φώτο)

Το περιβάλλον του το διαψεύδει

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κακόγουστο αστείο του Βρετανού υπουργού διεθνούς εμπορίου, Λίαμ Φοξ, για τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν.

Ο Λίαμ Φοξ βρέθηκε στο μέσο μιας σειράς επιθέσεων όταν εξερχόμενος από το μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο, που υποστήριξε την απόφαση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να επιδιώξει μια συμφωνία με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, είπε για τον πρόεδρο της Γαλλίας: "Κοιμάται ακόμα με τη γιαγιά του";

Το ρατσιστικό σχόλιο του Φοξ, ήρθε ως "απάντηση" στην σκληρή στάση που κρατά ο Γάλλος πρόεδρος έναντι της Βρετανίας σε σχέση με το Brexit, και έγινε ακριβώς μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου που συζήτησε τη στάση του Γάλλου Προέδρου έναντι της Βρετανίας.

Λίαμ Φοξ

Κυβερνητική πηγή είπε ότι το σχόλιο του υπουργού προκάλεσε ενοχλημένα μισοχάχανα. Κάποιοι φίλοι του Λίαμ Φοξ, υποστηρίζουν ότι το σχόλιο του ήταν "ατυχές". 

Ο 41χρονος Γάλλος πρόεδρος, παντρεμένος με την 66χρονη Μπριζίτ Τρονιέ, ενέτεινε την πίεση στη Βρετανίδα πρωθυπουργό για να επιδιώξει συμφωνία με τον Κόρμπιν λέγοντας ότι θα μπλοκάρει μια νέα παράταση του Brexit αν η Μέι δεν παρουσιάσει ένα «σαφές και αξιόπιστο» σχέδιο αποχώρησης της χώρας της από την Ένωση.

Ο Μακρόν τηρεί σκληρή στάση στο θέμα του Brexit αποκαλώντας «ψεύτες» τους υπέρμαχους της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και επιμένοντας ότι αν δεν παρουσιάσει σαφές σχέδιο το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξωθηθεί σ’ ένα άτακτο Brexit.

Ο Φοξ, που είναι θιασώτης του Brexit, έχει διασταυρώσει τα ξίφη  του παλαιότερα με τον Γάλλο πρόεδρο. Πέρυσι μάλιστα είχε πει ότι ο Μακρόν κάνει λάθος υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία μπλοφάρει για μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

Διαψεύδει το περιβάλλον του Φοξ

Εχθές το βράδυ ένας φίλος του Λίαμ Φοξ, είπε ότι η δήλωση του Βρετανού υπουργού παρουσιάστηκε "κακοποιημένη" και ο Λίαμ Φοξ, έπεσε θύμα "βρώμικων παιχνιδιών". Ένας εκπρόσωπος του Φοξ είπε σύμφωνα με το newsypeople : «Ο δρ Φοξ δεν το είπε αυτό. Είναι αναληθές και προσβλητικό»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ