Εικόνες "αποκάλυψης" στην Κρήτη: Κινδύνευσαν άνθρωποι - Κόβουν την ανάσα τα βίντεο και οι φωτογραφίες

Στο έλεος της κακοκαιρίας η ανατολική Κρήτη

Στο έλεος της… κακοκαιρίας βρίσκεται για μία ακόμα φορά η Κρήτη με τα περισσότερα προβλήματα να έχουν καταγραφεί στη νότια και ανατολική πλευρά του νησιού.

Facebook Fountoulakis Yiannis

Facebook Fountoulakis Yiannis

Facebook Fountoulakis Yiannis

Άνθρωποι κινδύνευσαν, ζώα πνίγηκαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν ενώ σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου έχουν υποστεί κατολισθήσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί στο νησί από χθες το βράδυ μέχρι και το σήμερα το μεσημέρι.

Facebook Saliklakis Pantelis

Facebook Saliklakis Pantelis

Facebook Kreta Makry Gialos

Τόσο η πυροσβεστική όσο και η ΕΜΑΚ βρίσκεται επί… ποδός καθώς ήδη έχει κληθεί να συνδράμει σε τρεις περιπτώσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων κυρίως στο νομό Λασιθίου.

Η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν εκείνη στα Πιλαλήματα όταν τρεις ενήλικες και ένα παιδί ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους για να σωθούν από τα ορμητικά νερά.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνουν ανθρώπους να διασχίζουν χωράφια για ν’ ανέβουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να γλιτώσουν από τα νερά.

Σε άλλο βίντεο, πάλι από την ίδια περιοχή, δείχνει έναν άνθρωπο να περπατάει στον πλημμυρισμένο δρόμο με τα νερά να φτάνουν μέχρι και τη μέση του και να κρατάει το κεφάλι του μην μπορώντας ν’ αντιληφθεί το πώς έχουν γίνει οι δρόμοι.

Την ίδια ώρα, στο δήμο Γόρτυνας «φούσκωσε» ο Γεροπόταμος και παρέσυρε αρκετά πρόβατα τα οποία πνίγηκαν ενώ στο δήμο Βιάννου παρασύρθηκαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί.

Παράλληλα, στη Βιάννο κινδυνεύει μια ιστορική γέφυρα, αυτή της Μύρτου καθώς έχει “φουσκώσει” ο ποταμός.

Σε αρκετά σημεία έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο στα νότια και ανατολικά τμήματα της Κρήτης ενώ οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες καταστροφές, κυρίως στο Λασίθι, αναφέρει το Creta Post

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ