Ο Άκης Πετρετζίκης μας κακομαθαίνει με ονειρική Healthy μακαρονάδα με γαρίδες (βίντεο)

Για απόλαυση χωρίς τύψεις

Συστατικά
400 γρ. σπαγγέτι High protein Μέλισσα
800 γρ. γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λάιμ
150 γρ. νερό
250 γρ. τυρί κρέμα light
100 γρ. σπανάκι
1 κ.σ. δυόσμο
½ σκ. σκόρδο
ξύσμα από 1 λάιμ
50 γρ. ταχίνι
1 πρέζα μπούκοβο
Για το σερβίρισμα

20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε για 7 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Χαράσσουμε τις γαρίδες εγκάρσια, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο καυτό γουόκ. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ και αφαιρούμε τις γαρίδες.
Τοποθετούμε το ίδιο γουόκ στη φωτιά και προσθέτουμε το νερό, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τον δυόσμο, το σκόρδο και τα βάζουμε στο γουόκ.
Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα βάζουμε στο γουόκ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το ταχίνι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ