Εξαφανίστε το λίπος γύρο από την κοιλιά με αυτές τις 6 ασκήσεις!

Υπάρχουν κάποια σημεία στο γυναικείο σώμα που όχι μόνο συγκεντρώνουν λίπος αλλά θεωρούνται και τα πιο δύσκολα σημεία για να γυμναστούν.

Τέτοια σημεία είναι στο εσωτερικό των μηρών και γύρω από την κοιλιά. Αν και υπάρχουν ασκήσεις γυμναστικής για το λίπος γύρω από την κοιλιά, θα πρέπει να δούμε τι προκαλεί τη συγκέντρωση λίπους στο σημείο αυτό.

Φαίνεται πως οι αιτίες δεν είναι μόνο η καθιστική ζωή και το junk food για τη συγκέντρωση λίπους σε αυτό το σημείο. Ακόμα και αδύνατες γυναίκες σχηματίζουν λίπος γύρω από την κοιλιά. Το στρες και η διαταραχή ορμονών είναι οι βασικές αιτίες που το προκαλούν σύμφωνα με έρευνες. Τα καλά νέα είναι πως με την γυμναστική και την ισορροπημένη δίαιτα όλα μπορούν να διορθωθούν!

Γυμναστική από το Ediva για να διώξεις το σωσίβιο!

Πλάγιες κάμψεις

Για να απαλλαγείς από τα «χερούλια της αγάπης»  ή αλλιώς το ενοχλητικό σωσίβιο, η πρώτη άσκηση που πρέπει να κάνεις είναι από όρθια θέση οι πλάγιες κάμψεις. Η άσκηση αυτή στοχεύει κατευθείαν την προβληματική περιοχή.

Toe touches


Στην άσκηση αυτή ο σκοπός είναι να γυμνάσεις όλο τον κορμό. Βοηθάει πολύ για να αντιμετωπίσεις το λίπος γύρω από την κοιλιά. Ουσιαστικά ενώ είσαι ξαπλωμένη σηκώνεις πρώτα το δεξί πόδι και προσπαθείς να πιάσεις τα δάχτυλα με το αριστερό σου χέρι. Το ίδιο κάνεις για το άλλο πόδι. Για κάθε πλευρά 3 σετ από 8 ή 12 επαναλήψεις είναι αρκετά!

Κάθισμα με βάρη και περιστροφή


Μία σύνθετη άσκηση είναι το κάθισμα με περιστροφή και βάρη αλλά θα γυμνάσει όλο το σώμα σου με έμφαση στο σωσίβιο! Με τα βάρη αφού κάνεις ένα βαθύ κάθισμα, γύρνα στην αρχική θέση. Στην συνέχεια γύρνα όλο το σώμα προς τα δεξιά σηκώνοντας το βαράκι. Κάνε το ίδιο προς τα αριστερά.

Άσκηση ποδήλατο με κοιλιακούς


Οι κοιλιακοί είναι μύες στην περιοχή της κοιλιάς. Το σωσίβιο δεν έχει μύες αλλά η εκγύμναση των κοιλιακών τραβάει λίπος και γύρω από την κοιλιά! Έτσι οι πλάγιοι κοιλιακοί σε συνδυασμό με την κίνηση των ποδιών εναλλάξ είναι μία τέλεια άσκηση.

Άσκηση με γόνατα και αγκώνες


Στην άσκηση που λυγίζουμε το σώμα μέχρι να ακουμπήσει ο αγκώνας στο αντίθετο γόνατο γυμνάζουμε πολλές μυϊκές ομάδες. Είναι όμως μία αποτελεσματική άσκηση για το λίπος γύρω από την κοιλιά!

Push ups


Τα push ups είναι από τις ασκήσεις που ετοιμάζουν σώμα παραλίας. Είναι ιδανικά και για το σωσίβιο! Φρόντισε τα χέρια σου να είναι στο ύψος των ώμων για να κάνεις σωστά την άσκηση. 

Διατροφή για το σωσίβιο


Κάποιες τροφές είναι ιδανικές για το σωσίβιο. Τέτοιες τροφές είναι όσες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες! Από την άλλη πλευρά το αλκοόλ, η ζάχαρη, το επεξεργασμένο αλεύρι και οι υδατάνθρακες διατηρούν και αυξάνουν το λίπος γύρω από την κοιλιά.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ