Ποια χώρα είναι ο πιο δημοφιλής σε αναζητήσεις προορισμός για διακοπές

Με σπουδαία αξιοθέατα και μνημεία, πανέμορφες πόλεις με μοναδική αρχιτεκτονική, μια υπέροχη ύπαιθρο και καλό φαγητό, η Ιταλία δεν είναι απλά ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταξιδιωτικού site TravelSupermarket, είναι και ο προορισμός που έρχεται πρώτος σε όλο τον κόσμο στις αναζητήσεις στο Google για διακοπές. 

Η έρευνα χρησιμοποίησε το Keyword Planner της Google σε όλες τις γλώσσες για να βρει το μέσο μηνιαίο όρο αναζητήσεων για κάθε χώρα χρησιμοποιώντας τη φράση “Holidays in X” για πάνω από 870 προορισμούς. 

Η Ιταλία είναι πρώτη στις μηνιαίες αναζητήσεις (πάνω από 226.000) σε δείγμα από 97 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία και τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Ακολουθούν η Ισπανία και η Αυστραλία, ενώ η Ελλάδα έρχεται τέταρτη με μέσο όρο 136.540 αναζητήσεις μηνιαίως. Την πεντάδα ολοκληρώνει η Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την έρευνα, η Ιταλία είναι και ο προορισμός που αναζητούν περισσότερο οι Έλληνες στο google. Οι Ιταλοί προτιμούν την Ισπανία, όπως και οι Βρετανοί.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ