Επιστολή Μέι στον Τουσκ για παράταση στο Brexit - Ως πότε ζητά την καθυστέρηση της εξόδου

Η Μ. Βρετανία ζητεί παράταση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε να παραταθεί το Brexit έως τις 30 Ιουνίου ώστε να επιτραπεί στους Βρετανούς βουλευτές που είναι διχασμένοι στο θέμα αυτό να καταλήξουν σε μια συμφωνία αποχώρησης.

Στην επιστολή της η Μέι ενημερώνει ότι η Βρετανία ζητεί παράταση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που αφορά την αποχώρηση ενός κράτους μέλους από την Ε.Ε, και προτείνει η παράταση αυτή να "τελειώσει στις 30 Ιουνίου 2019".

Η Μέι διευκρίνισε ότι αν μια συμφωνία επιτευχθεί πριν από την ημερομηνία αυτή, τότε η Βρετανία προτείνει η παράταση να τερματιστεί νωρίτερα.

"Η κυβέρνηση θα θελήσει να συμφωνήσει σε ένα χρονοδιάγραμμα για την επικύρωση που θα επιτρέψει στη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ πριν από τις 23 Μαΐου και συνεπώς να ακυρώσει τις ευρωεκλογές, αλλά θα συνεχίσει τις προετοιμασίες με υπευθυνότητα για να διεξαγάγει τις εκλογές, αν αυτό δεν αποδειχθεί εφικτό", αναφέρει η Μέι στην επιστολή.

Από την πλευρά του, ο Τουσκ πρότεινε μια "ευέλικτη" παράταση διάρκειας έως 12 μηνών, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ