Συναγερμός στους εκπαιδευτικούς - Έγγραφο «βόμβα» του υπουργείου Παιδείας για τα αναδρομικά

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας.

Τσουνάμι αγωγών κατέκλυσε το υπουργείο Παιδείας από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διεκδικούν τα αναδρομικά ποσά από τα κομμένα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας καλοκαιριού.

Μπροστά στην πρωτόγνωρη βροχή αγωγών, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας με αναλυτικές οδηγίες για τη διαχείριση των υποθέσεων στα δικαστήρια.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο τονίζει πως αναμένεται το πλήθος των αγωγών να αυξηθεί κατά πολύ το επόμενο χρονικό διάστημα και συνεπώς πρέπει να προετοιμαστούν σχετικά. Στο έγγραφο περιέχονται χαρακτηριστικά παραδείγματα και πίνακες με τα αναδρομικά ποσά από τα δώρα που διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί.

Το υπουργείο στις οδηγίες, όπως αναφέρει το Έθνος, υπογραμμίζει ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βεβαιώνουν δύο στοιχεία που παίζουν ρόλο- κλειδί στην εξέλιξη της υπόθεσης: το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν οι ενάγοντες και τον ορθό και νόμιμο τρόπο υπολογισμού του αιτούμενου ποσού σε περίπτωση ευδοκίμησης της αγωγής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ενώ σύμφωνα με τον νόμο του 2014, οι απαιτήσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου που αφορούν σε αποδοχές τους εμπίπτουν σε διετή παραγραφή, η εγκύκλιος δίνει την οδηγία στις υπηρεσίες να βεβαιώνουν τις υπηρετήσεις και τα ποσά για ολόκληρο το επίδικο χρονικό διάστημα ακόμη και όταν υπερβαίνει τη διετία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ