«Πυρά» Amazon κατά Γούντι Άλεν για το «σπάσιμο» του συμβολαίου: Οι όροι άλλαξαν, κανείς δεν θέλει πια συνεργασία μαζί του

Τι απαντά η Amazon για το σπάσιμο του συμβολαίου της με τον Γούντι Άλεν.

Απάντηση στην αγωγή που κατέθεσε ο Γούντι Άλεν εναντίον της για αθέτηση συμβολαίου, ζητώντας 68 εκατομμύρια δολάρια, έδωσε η Amazon, κατηγορώντας τον διάσημο σκηνοθέτη πως επί της ουσίας «χαντάκωνε» εισπρακτικά τις ταινίες του με τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και το κίνημα #MeToo, σημειώνοντας πως αυτός ήταν ο βασικός λόγος. 

Ο κολοσσός του streaming με νομικά έγγραφα που κατέθεσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στρέφει τα πυρά του στα σχόλια του Γούντι Άλεν για το άρθρο του γιου του και σκηνοθέτη του «Νευρικού Εραστή», Ρόναν Φάροου, σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Υπενθυμίζεται πς είχε δηλώσει πως «το συμβάν είναι θλιβερό για όλους τους εμπλεκόμενους, ακόμα και για τον Γουάινστιν που βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται. Έρχεται ένα πρωτοφανές "κυνήγι μαγισσών", όπου ακόμα και το κλείσιμο ενός ματιού από έναν άνδρα σε μια γυναίκα, θα μπορούσε να επισύρει ποινική δίωξη».

Αυτό το σχόλιο του σκηνοθέτη, κατά την Amazon, δείχνει ότι «μολονότι η κοινωνία συμφώνησε άμεσα στην ανάγκη να διαλευκανθεί η υπόθεση Γουάινστιν, ο ίδιος ο σκηνοθέτης έδειχνε να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του ζητήματος ούτε τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε για την δική του καριέρα».

«Μετά από τις νέες καταγγελίες κατά του κ. Άλεν, τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του ίδιου αλλά και τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των ηθοποιών που δεν θέλουν να ξανασυνεργαστούν μαζί του, η Amazon είναι αδυνατεί να αποκομίσει τα αναμενόμενα κέρδη από ένα συμβόλαιο τεσσάρων ταινιών. Οι όροι έχουν αλλάξει», κατέληξε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ