Ρένα Δούρου: Επισκέψεις σε Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων και ιδρύματα για παιδιά με νοητική υστέρηση (φωτό)

Πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών, συναντήσεις, ακροάσεις και ομιλίες σε ημερίδες από τη Ρένα Δούρου.

Με μια σειρά επισκέψεων και πρωτοβουλιών η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου έδωσε το «παρών» σε ιδρύματα, ημερίδες και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Δείτε αναλυτικά κάποιες από τις δράσεις της:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Από τις πιο αγαπημενες μου στιγμές. Στην εκδήλωση του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Δεν ανακαλύψαμε το ΚΕΕΠΕΑ προεκλογικά. Στεκόμαστε δίπλα του από την πρώτη μέρα, όπως και σε κάθε προσπάθεια για την ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας, χωρίς διακρίσεις, στα αγαθά του αθλητισμού, του πολιτισμού, της εργασίας. Η στήριξη αυτή δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια για μια κοινωνία, όπως την ονειρευόμαστε εμείς και για την οποία παλεύουμε, αλλά η έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης και της συνεκτικότητάς της.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rena Dourou (@rena.dourou) στις

Η κα Δούρου, παρούσα στην εκδήλωση «Διευρύνουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή» του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Με τα κορίτσια και τα αγόρια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του δήμου Αγ. Βαρβάρας το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, όπως και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. (Και με το Φτιογκάκι - φωτό 9). . Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με 20 εκατ. ευρώ την λειτουργία 130 κοινωνικών δομών σε όλο το λεκανοπέδιο. Δομών που βοηθάνε καθημερινά συμπολίτες μας να ζουν με αξιοπρέπεια και κάνουν τη διαφορά. Αθόρυβα και δυνατά, όπως οφείλουμε στο πνεύμα της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rena Dourou (@rena.dourou) στις

Επίσκεψη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του δήμου Αγ. Βαρβάρας που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, όπως και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πήγαμε εχθές στην Θεοτόκο, ένα ίδρυμα όαση για τα παιδιά με νοητική υστέρηση το οποίο στηρίζουμε με χρηματοδότηση και συνέπεια. Ανέβασα λοιπόν την ενημέρωση στη σελίδα μου στο Facebook και μια μαμά μου έγραψε από κάτω το εξής: «Θα προσθέσω την προσωπική μου εμπειρία ως μητέρα ατόμου με βλάβη - προεκλογικά είχα συναντηθεί με τη κ. Δούρου εν μέσω συγκεντρώσεων τότε στο Σύνταγμα και της φώναξα κυριολεκτικά - τα παιδιά μας και τα μάτια σας!!! η απάντησή της ήταν έχω τους φακέλους των σχολείων στο γραφείο μου!! έκτοτε και για τα τλευταία 4 χρόνια το σχολείο της κόρης μου (δεν είναι το Θεοτόκος - άλλο εκπαιδευτικό εργαστήριο) έλαβε επανειλημμένα στήριξη απο την Περιφέρεια - το 2015 ήταν με απλήρωτους εκπαιδευτές και στα πρόθυρα του γκρεμού - 4 χρόνια μετά, σήμερα έχει κλείσει όλες τις οικονομικές του εκκρεμότητες και ευημερεί. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΥΓΕ!!!» Γι αυτό αξίζει όλη η προσπάθεια του κόσμου. Γι αυτά τα παιδιά, γι αυτές τις μαμάδες με όλη μας την καρδιά.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rena Dourou (@rena.dourou) στις

Στη Θεοτόκο, ίδρυμα για τα παιδιά με νοητική υστέρηση. 

Μιλώντας με μαθήτρις για την ανακύκλωση και τη σημασία της, στο πλαίσιο της ημερίδας «Όσο Ζω Ανακυκλώνω – Όσο Ανακυκλώνω Ζω».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ