Το Changi Airport στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε το καλύτερο αεροδρόμιο παγκοσμίως στα ετήσια World Airport Awards του Skytrax 2019

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το Changi Airport στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε το καλύτερο αεροδρόμιο παγκοσμίως στα ετήσια World Airport Awards του Skytrax για το 2019.

Τα βραβεία αυτά βασίζονται στη μεγαλύτερη έρευνα ικανοποίησης πελατών αερολιμένων στον κόσμο, με 13,5 εκατομμύρια ερωτηματολόγια σε επιβάτες και 550 αεροδρόμια ανά την υφήλιο.

Το αεροδρόμιο Changi ανακηρύχθηκε επίσης ως το καλύτερο αεροδρόμιο για δραστηριότητες αναψυχής. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη τσουλήθρα, δωρεάν 24ωρο σινεμά, πισίνα στον τελευταίο όροφο και πάρκο με πεταλούδες, ενώ σύντομα θα αποκτήσει τον μεγαλύτερο εσωτερικό καταρράκτη στον κόσμο!

Το πολυαναμενόμενο Jewel Changi, που θα εγκαινιαστεί στις 17 Απριλίου, είναι ένα νέο συγκρότημα 130.000 τετραγωνικών μέτρων, που θα συνδέει τρία terminals του αεροδρομίου. Θα έχει συνολικά 10 ορόφους- πέντε πάνω από το έδαφος και πέντε κάτω- και θα διαθέτει 280 καταστήματα και ξενοδοχείο.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του είναι ο καταρράκτης Rain Vortex, που με ύψος 40 μέτρα, αποτελεί τον υψηλότερο εσωτερικό καταρράκτη στον κόσμο.

Το Rain Vortex επιτρέπει στο νερό να πέφτει από έναν «οφθαλμό» στον γυάλινο θόλο του κτηρίου το οποίο έχει σχεδιάσει το αρχιτεκτονικό γραφείο Safdie Architects. Μηχανικός της από γυαλί και ατσάλι οροφής είναι ο Buro Harold, ενώ ο Peter Walker και το γραφείο Partners Landscape Architects σχεδίασαν το με ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες εσωτερικό δάσος.

Οι καταιγίδες είναι συχνές στη Σιγκαπούρη και, κατά συνέπεια, το Rain Vortex έχει σχεδιαστεί να διοχετεύει το νερό της βροχής με ρυθμό 10.000 γαλόνια το λεπτό. Η ροή του νερού θα δροσίζει τον αέρα κάτω από τον θόλο και οι ποσότητες νερού που θα συλλέγονται θα επαναχρησιμοποιούνται στο κτήριο, αναφέρει το reader.gr.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Rain Vortex θα διαθέτει φωτισμό 360 μοιρών, ενώ θα φιλοξενεί και show ήχου που θα προβάλλεται με εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα επάνω στη ροή του νερού.
Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τη δασική κοιλάδα Shiseido, έναν τεράστιο τετραώροφο κήπο γεμάτο με φυτά απ' όλο τον κόσμο και μονοπάτια πεζοπορίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ