Καυτές αποκαλύψεις για την επί 12 χρόνια ερωμένη του Τζορτζ Μπους - Η γραμματέας που έφερε κατάθλιψη στην Μπάρμπαρα (φώτο-βίντεο)

Η σχέση της Τζένιφερ με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, ήταν ένας από τους λόγους που έκαναν την Μπάρμπαρα Μπους να θέλει να αυτοκτονήσει

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μπάρμπαρα Μπους, περιγράφεται από κάποιους σαν ένα "μαργαριτάρι με ασημένια μαλλιά που ήταν ένα κρυμμένο "όπλο" ". Παρά την ισχυρή θέση και τον δυναμισμό της όμως, η Μπάρμπαρα Μπους στα μέσα της δεκαετίας του 70 οδηγήθηκε σε κατάθλιψη που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή. 

Αιτία ήταν ένας συνδυασμός χτυπημάτων που της επεφύλασε η μοίρα. Ανάμεσα στις αιτίες που οδήγησαν την Μπάρμπαρα σε απόγνωση, ήταν και μια γυναίκα που έμεινε στο πλευρό του άντρα της  Τζορτζ, για περισσότερα από 12 χρόνια.

Το όνομά της ήταν Τζένιφερ Φιτζέραλντ και ήταν βοηθός του και -σύμφωνα με μερικούς, η ερωμένη του – αποκαλύπτει στο νέο της βιβλίο για την ζωή της Μπάρμπαρα Μπους, «The Matriarch: Barbara Bush and the Making of an American Dynasty» που  κυκλοφόρησε την Τρίτη η συγγραφέας Σούζαν Πέιτζ.

Επιστρέφοντας από μια θέση στο Πεκίνο ως επικεφαλής του Γραφείου Διαμεσολάβησης των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζέραρντ Φορντ, η Μπάρμπαρα θυμάται ότι ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Αλλά γρήγορα εξελίχθηκε στην χειρότερη.

Όταν ο Μπους ανέλαβε να διευθύνει την μισοδιαλυμένη CIA το 1975, η Μπάρμπαρα «έπεσε στο σκοτάδι».

«Η Μπάρμπαρα Μπους βρέθηκε στην χειρότερη προσωπική κρίση που είχε αντιμετωπίσει από τότε που η κόρη της Ρόμπιν είχε πεθάνει δύο δεκαετίες νωρίτερα» γράφει η Πέιτζ. «Συγκλονισμένη από τον πόνο και την μοναξιά, σκέφτηκε μάλιστα την αυτοκτονία. Θα στεκόταν στην άκρη ενός δρόμου μέχρι να βρει το θάρρος να πέσει πάνω σε ένα δέντρο ή να περπατήσει και να πέσει επάνω σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο».

«Ένιωθα χάλια» ομολόγησε στην συγγραφέα η πρώην Πρώτη Κυρία, λίγο πριν τον θάνατό της. «Ήθελα να πέσω επάνω σε ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν ήμουν πραγματικά αρκετά γενναία για να το κάνω».

Ο Τζορτζ Μπους κρατούσε κάθε βράδυ την γυναίκα του στην αγκαλιά του, όσο εκείνη προσπαθούσε να του εξηγήσει τα συναισθήματά της. «Αναρωτιόμουν γιατί δεν με άφηνε» ομολόγησε η Μπάρμπαρα στην συγγραφέα.

Μπορούσε να κρύψει την κατάθλιψη από τα άλλα μέλη της οικογένειάς και τους φίλους, αλλά όχι από τον Τζορτζ που την ενθάρρυνε να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια.

Όταν η κρίση πέρασε, η Μπάρμπαρα θεωρούσε ότι η κατάθλιψή της ήταν ένας «τοξικός συνδυασμός παραγόντων».

Με την νέα θέση του Τζορτζ Μπους στη CIA, ήταν η πρώτη φορά που δεν μπορούσε να μοιραστεί με την Μπάρμπαρα τι έκανε. Η δουλειά του στο CIA ήταν απολύτως μυστική.

Η πρώην Πρώτη Κυρία θεώρησε πως με την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης, θα γινόταν ένα ψυχολογικό ράκος. Ή πως το άδειο σπίτι καθώς τα παιδιά της έλειπαν στα πανεπιστήμια ή στις νέες τους σταδιοδρομίες, θα την έκανε να νιώθει ανεπαρκής να αντιμετωπίσει αυτό το σκοτάδι.

Ο Τζορτζ και η Μπάρμπαρα Μπους στο μήνα του μέλιτος

Αλλά κάποιοι που ήταν κοντά της υπέθεσαν πως ένας άλλος λόγος ήταν αυτός που συνέβαλε στην θλίψη και την αυτοκτονική κατάθλιψη – την Τζένιφερ Φιτζέραλντ.

 

 

Μιλώντας ανώνυμα, ένα μέλος του εσωτερικού κύκλου της Μπους, είπε στην συγγραφέα πως όταν ο Μπους γνώρισε για πρώτη φορά την Φιτζέραλντ μέσω του Ντιν Μπουρτς, απλά «αιχμαλωτίστηκε».

«Μόλις 7 χρόνια νεότερη από την Μπάρμπαρα και χωρίς μια εκτυφλωτική ομορφιά, φλέρταρε και ήταν επικεντρωμένη τελείως σε αυτόν. Ο συγκαλυμμένος ρομαντισμός τους διήρκησε περισσότερο από 12 χρόνια, ανεξήγητος για τα περισσότερα άτομα που περιέβαλαν τον Τζορτζ Μπους και αδύνατον να τον διαχειριστεί κανείς» γράφει η συγγραφέας.

Το φλερτ τους θεωρητικά  ξεκίνησε το 1973, όταν ο Μπους ήταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών.

Μια γυναίκα που μοιραζόταν ένα παραλιακό σπίτι στο Όσιαν Σίτι του Μέριλαντ με την Φιτζέραλντ, θυμήθηκε πως ο Μπους καλούσε στο σπίτι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα το καλοκαίρι του 1973.

«Τα χαζολογήματα και οι ψιθυριστές συνομιλίες τους καθιστούσαν σαφές πως τα τηλεφωνήματα ήταν προσωπικά» γράφει η συγγραφέας.

Ο Μπους δεν είχε μπει καν στον κόπο να χρησιμοποιήσει ένα ψεύτικο όνομα. Αρχικά την προσέλαβε ως βοηθό του, όταν αποδέχθηκε την θέση στην Κίνα το 1974. Η κίνηση αυτή οδήγησε την Μπάρμπαρα να εγκαταλείψει το Πεκίνο για τις ΗΠΑ, για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν έμαθε ότι η Φιτζέραλντ διορίστηκε βοηθός του.

Γύρισε στην πατρίδα με τον Υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, που είχε πάει στο Πεκίνο για μια διπλωματική επίσκεψη με την οικογένειά του.

Εντέλει, η Μπάρμπαρα επέστρεψε στην Κίνα μέχρι τον Ιανουάριο του 1975 – σηματοδοτώντας τα πρώτα Χριστούγεννα που το ζευγάρι περνούσε χωριστά κατά τη διάρκεια του γάμου τους, αναφέρει η Daily Mail στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της.

Η Τζένιφερ

Όταν ο Μπους εξελέγη αντιπρόεδρος,  πήρε μαζί του την Τζένιφερ στην Ουάσινγκτον και την τοποθέτησε έξω από την πόρτα του γραφείου του στον Λευκό Οίκο.

Οι φήμες για τον Μπους και άλλες γυναίκες κυκλοφορούσαν στην Ουάσινγκτον για πολλά χρόνια,  αλλά οι ψίθυροι για την Φιτζέρλαντ δεν σταμάτησαν ποτέ.

Μέχρι το 1992, η Φιτζέραλντ ήταν ακόμα στο πλευρό του Τζορτζ και μια βιογραφία ενός λομπίστα της Ουάσινγκτον περιελάμβανε ένα γεγονός που διαδραματίστηκε το 1984: «Ένας Αμερικανός πρέσβης διαμαρτυρήθηκε πως του ζητήθηκε να μεριμνήσει για τον Μπους και την Τζένιφερ Φιτζέραλντ προκειμένου να έχουν ένα ιδιωτικό εξοχικό κατά την διάρκεια μιας επίσημης επ0ίσκεψης στη Γενεύη» σύμφωνα με τη βιογραφία.

Ο πρέσβης πέθανε το 1986, αλλά όχι προτού πει στους φίλους του: «Ήταν προφανές ότι το ζευγάρι εμπλέκονταν ρομαντικά» γράφει η Πέιτζ.

Αρκετοί βοηθοί επέλεξαν να φύγουν παρά να δουλέψουν μαζί της εν μέσω φημών που ταπείνωναν την Μπάρμπαρα, τροφοδοτώντας επικίνδυνα πολιτικά κουτσομπολιά.

Αλλά ο Μπους δεν δέχτηκε ποτέ να την απολύσει και όταν τέθηκε υποψήφιος για την προεδρία το 1988, η Φιτζέραλντ διοικούσε ακόμη το γραφείο του, ως βοηθός του.

Μόνο όταν ο Μπους κέρδισε την προεδρία, συμφώνησε να την απομακρύνει από το προσωπικό του, αλλά την έκανε αναπληρώτρια επικεφαλής του πρωτοκόλλου στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Ήμουν πολύ κοντά της για λίγο. Και μου άρεσε» είπε ο Τζορτζ Μπους στον ιστορικό Τζον Μίκαμ. «Ήξερα ότι ήταν δύσκολη και ήξερα πως πολλοί άνθρωποι δεν την συμπαθούσαν. Δυσκολευόταν να εργαστεί με άλλους ανθρώπους γύρω της». Ερωτηθείς αν είχαν δεσμό, απάντησε με ένα απλό «όχι».

«Πίστευα πως ήταν απαίσια» εξομολογήθηκε η Μπάρμπαρα στον εκτελεστικό βοηθό του Μπους, Τσέιζ Αντερμάγιερ. «Τώρα, απλά την λυπάμαι».

Αλλά η Μπάρμπαρα είχε γράψει στο ημερολόγιό της όταν για πρώτη φορά ο Τύπος είχε σχολιάσει τον πιθανό δεσμό του συζύγου της «Η δική μου άποψη είναι πως η Τζένιφερ πραγματικά πληγώνει τον Τζορτζ. Τα μάτια του ανοίγουν διάπλατα όταν αναφέρεις το όνομά της. Είναι αυτό ακριβώς που θέλει, λέει».

Η Τζένιφερ, που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, ζει στην Φλόριντα και συνεχίζει να αρνείται την σχέση, «Απλά δεν συνέβη» είπε στην Πέιτζ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ