Eco Good News: Για πρώτη φορά τα ηλεκτρικά ξεπέρασαν τα βενζινοκίνητα!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατακτούν την Νορβηγία!

Νέα εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε τον Μάρτιο του 2019  ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία μιας και για πρώτη φορά οι πωλήσεις ξεπέρασαν κατά πολύ εκείνες των βενζινοκίνητων οχημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νορβηγικού Υπουργείου Μεταφορών.

Το 60% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν τον Μάρτιο ήταν ηλεκτρονικά, ωθώντας τη Νορβηγία ολοένα και πιο κοντά στον στόχο του περιορισμού των πωλήσεων αμαξιών που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατακτούν για τα καλά τις αγορές, με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Ηλεκτρονικών Οχημάτων της Νορβηγίας να δηλώνει στο Reuters: «Είμαστε πεπεισμένοι πως θα πιάσουμε το 50% της συνολικής αγοράς αυτό τον χρόνο. Ίσως και το ξεπεράσουμε, κάτι το οποίο θα ήταν υπέροχο.»

Αυτή τη στιγμή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το 31.2% του στόλου των αυτοκινήτων της χώρας, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο από το 20.8% που ήταν το 2018. Μολονότι  η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη δυτική Ευρώπη,  προωθεί ενεργά την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων καθώς τα εξαιρεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη φορολόγηση ενώ αντίθετα τα ντιζελοκίνητα και τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα φορολογούνται βαριά. Δίνονται όμως και άλλα κίνητρα, για παράδειγμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να περνούν δωρεάν από τα διόδια, να σταθμεύουν δωρεάν στα δημόσια πάρκινγκ ή ακόμη και να κυκλοφορούν στις λωρίδες των λεωφορείων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ