Συγχαρητήρια από τον Αμερικάνο πρέσβη στον Τσίπρα για το ταξίδι στα Σκόπια - Ευχαριστημένη & η Κομισιόν - Ανοίγει η δόση για το 1 δισ. ευρώ

Oι εκπρόσωποι των 19 υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, αναμένεται να συζητήσουν σήμερα την αποδέσμευση της δόσης του ενός περίπου δισ. ευρώ 

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια αποτελεί ελπίδα προς όλη την Ευρώπη για την ενίσχυση των σχέσεων των λαών της, σημείωσε ο κ. Πάιατ.

Αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις εξαγωγές και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα κόμβο για όλη την Ανατολική Μεσόγειο για το εμπόριο, τις υποδομές και την ενέργεια, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τέλος μίλησε για τις συνεργασίες που προωθεί το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για να ενισχυθεί η θέση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και των διεθνών συνεργασιών με έμφαση στην ενέργεια τις τηλεπικοινωνίες και την αγροδιατροφή.

Οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών μαζί με τις διμερείς επενδύσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι σε καλό κλίμα και το εμπορικό ισοζύγιο αυξάνεται και είναι ισορροπημένο, υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

"Πράσινο φως" για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Την επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία έχουν εφαρμοστεί όλες οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, ενέκρινε σήμερα το Kολέγιο των Επιτρόπων.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέχεια της συνεδρίασης των Επιτρόπων. «Η Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019», σημείωσε.

Επίσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει «τις απαραίτητες ενέργειες» για την εκπλήρωση όλων των «συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων» και ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

«Το περιεχόμενο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και της μετέπειτα επικαιροποίησής της, θα χρησιμοποιηθεί επίσης από το Eurogroup όπου θα συζητηθεί η αποδέσμευση της πρώτης δόσης από τα μέτρα χρέους που έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, σύμφωνα με το ΑΠΕ

Η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα συζητιέται σήμερα στο EuroWorking Group ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής στο Βουκουρέστι

Η επικαιροποιήμενη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα συζητηθεί σήμερα στο EuroWorking Group, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης. Στη βάση της επικαιροποίησης της έκθεσης της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει «κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση όλων των συμφωνήμενων μεταρρυθμίσεων», οι εκπρόσωποι των 19 υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, αναμένεται να συζητήσουν σήμερα την αποδέσμευση της δόσης του ενός περίπου δισ. ευρώ από την ενεργόποιηση των μέτρων για το χρέος.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αργά σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ η τελική απόφαση φαίνεται πως θα ληφθεί στο Eurogroup της Παρασκευής στο Βουκουρέστι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ