H Google ζήλεψε την Airbnb & μπαίνει δυναμικά και στην αγορά τουριστικής μίσθωσης σπιτιών

Η Google, προσέθεσε στις λειτουργίες της Google Hotels την επιλογή κράτησης εναλλακτικών καταλυμάτων.

Ελάχιστοι είναι οι τομείς στους οποίους ο παγκόσμιος κολοσσός της Google δεν έχει επιλέξει να εμπλακεί! Έτσι, η τουριστική μίσθωση σπιτιών και καταλυμάτων στα πρότυπα της Airbnb δεν θα μπορούσε να λείπει από το «οπλοστάσιό της».

Αποσκοπώντας στο να μετατραπεί σε μια πλατφόρμα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες κρατήσεων που θα καλύπτουν το σύνολο του ταξιδίου, η Google, προσέθεσε στις λειτουργίες της Google Hotels την επιλογή κράτησης εναλλακτικών καταλυμάτων.

Η πλατφόρμα θα ενσωματώσει τη δυνατότητα κρατήσεων για σπίτια και διαμερίσματα έως κλασικά ξενοδοχεία με στόχο, όπως εξηγεί ο εκπρόσωπός της, Jennifer Rodstrom, να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναζήτησης στους χρήστες που αναζητούν διαμονή.

Για την ώρα, η λειτουργία αναζήτησης για αυτού του είδους καταλυμάτων (είναι διαθέσιμη μόνο από κινητά) , προσφέρει βραχυχρόνια μίσθωση διαμερισμάτων, καμπινών και βιλών. Για τις ανάγκες της νέας της λειτουργίας, η Google συνεργάστηκε με ιστοσελίδες κρατήσων όπως οι Expedia, Homeaway, Hotels.com, Tripadvisor, Redawning και VRBO, και ήδη προσφέρει εναλλακτική διαμονή σε ορισμένους προορισμούς.

Οι αναζητήσεις μπορούν να φιλτράρονται με κριτήρια όπως η τιμή και οι υπηρεσίες ενώ θα προβάλλονται και φωτογραφίες, σχόλια και κριτικές άλλων χρηστών καθώς και η διαθεσιμότητα.

Επί της ουσίας, η υπηρεσία της Google διαφέρει από την Airbnb ως προς το ότι εκείνη δίνει τη δυνατότητα ενοικίασης δωματίου ενώ η ίδια η Google, προσφέρει ολόκληρα διαμερίσματα ή βίλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ