8 Κοινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζονται με 2 κουταλιές από τα πολύτιμα Άλατα Epsom!

Έχει μαγικές ιδιότητες για την υγεία και την ομορφιά μας

Οι περισσότεροι ίσως γνωρίζετε ότι τα άλατα Epsom μπορούν να μας ανακουφίσουν από μυϊκούς πόνους και πόνους των αρθρώσεων. Κι όμως οι ιδιότητές τους δεν είναι μόνο αυτές, καθώς το άλας Epsom χρησιμοποιείται ήδη, από το 1860, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά κοντά στο Epsom της Αγγλίας, απ΄ όπου πήρε και το όνομά του.

Ας δούμε λοιπόν ποια οφέλη χαρίζει στην υγεία μας το άλας Epsom, αφού πρώτα μάθουμε τι ακριβώς είναι το άλας Epsom.

Τι είναι το άλατα Epsom;

Αν είστε ενάντια στη χρήση χημικών ουσιών, θα χαρείτε να μάθετε ότι η χρήση του άλατος Epsom είναι εντελώς φυσική, αφού είναι φυσικό ορυκτό, γνωστό και ως θειικό μαγνήσιο.

Το άλας Epsom είναι επίσης πλούσια πηγή μαγνησίου και θειικών αλάτων, απορροφάται από το δέρμα και διεισδύει στον οργανισμό, εξυπηρετώντας πολλές ζωτικές λειτουργίες. Σύμφωνα με έρευνες, το μαγνήσιο και τα θειικά άλατα απορροφώνται μέσω του δέρματος ακόμη και κατά τη διάρκεια λουτρού με άλατα Epsom. Συνήθως, το άλας Epsom χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις. Ωστόσο, μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα!

Άλατα Epsom: 8 εκπληκτικά οφέλη!

Ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις

Αυτή είναι πιθανώς η κύρια και πιο συνηθισμένη χρήση του άλατος Epsom. Μπορείτε να ωφεληθείτε λαμβάνοντας ένα λουτρό με άλατα Epsom που διαλύονται εύκολα στο νερό, επιτρέποντας στο μαγνήσιο και τις θειικές ουσίες να απορροφηθούν από το σώμα. Σε σύγκριση με το διαδερμικό μαγνήσιο, είναι πιο δύσκολο για τον οργανισμό να απορροφά άμεσα και αποτελεσματικά αυτό το ορυκτό.

Βοηθά στα λιπαρά μαλλιά
Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε 1 κ.γ. άλας Epsom στο σαμπουάν σας και να το αφήσετε να κάνει τα μαγικά του.

Φροντίζει τα πόδια μας.

Ετοιμάστε ένα μείγμα από ελαιόλαδο, αλάτι Epsom και σαπούνι Castilla, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να αποκτήσετε λεία επιδερμίδα στα πόδια. Αντίο ξηρές φτέρνες!

Απολέπιση προσώπου.

Προσθέστε ένα κομμάτι άλατος Epsom στην κρέμα προσώπου σας και κάντε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σας. Πλύνετε με ζεστό νερό – το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Λουτρό με άλατα Epsom για ανακούφιση από τον πονοκέφαλο.

Το μαγνήσιο και οι θειικές ουσίες ανακουφίζουν από τους πονοκεφάλους και χαλαρώνουν το σώμα μας. Τα λουτρά με άλας Epsom ανακουφίζουν και από τους δυσάρεστους πονοκεφάλους που προκαλούνται από την ένταση της καθημερινότητας.

Αντίο μυαλγίες.

Τα λουτρά άλατος Epsom προσφέρουν άλλο ένα όφελος – θεραπεύουν τον πόνο των μυών. Ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν τα λουτρά, κανένα πρόβλημα! Αντί για λουτρό με άλατα Epsom, μπορείτε απλά να ψεκάσετε το σώμα σας με κάποιο αιθέριο έλαιο μαγνησίου μετά το ντους, αυτό θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα στην ανακούφιση του πόνου (και αποφεύγετε και τον κίνδυνο πεπτικής δυσφορίας)!

Καθαρίστε το μπάνιο σας.

Προετοιμάστε ένα μείγμα με άλας Epsom και υγρό σαπούνι σε αναλογία 1:1! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το μπάνιο σας να λάμψει – από τον νιπτήρα μέχρι τα πλακάκια και τους τοίχους.

Δίνει φως και ζωή στα φρούτα.
Αυτή είναι ίσως η λιγότερο γνωστή ιδιότητα του αλατιού Epsom! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα κ.γ. αλάτι Epsom στο χώμα και θα δείτε ότι τα φρούτα σας θα αποκτήσουν λάμψη και θα αναπτυχθούν καλύτερα.

Λοιπόν; Έτοιμοι να βάλουμε στη ζωή μας το άλας Epsom;

Δεν αποτελεί μυστικό ότι το άλας Epsom χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό, συνήθως για να ανακουφίσει από τον πόνο στις αρθρώσεις που προκαλείται από διάφορους τύπους αρθρίτιδας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα άλατα Epsom για πολλούς άλλους λόγους, αναφέρει το Logo Diatrofis.gr

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι λόγοι σχετίζονται με τη διατήρηση της καλής μας υγείας – για παράδειγμα, ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, χαλάρωση, ανακούφιση από πονοκεφάλους κ.λπ. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε αλάτι Epsom για ένα ωραιότατο peeling στο πρόσωπο αλλά και τις ξηρές φτέρνες. Τέλος, μπορείτε να χαρίσετε λάμψη και ζωή στα φρούτα σας, ή να καθαρίσετε το μπάνιο σας.

Πείτε αντίο στα ακριβά και τοξικά καθαριστικά, τα peeling προσώπου, τα σαπούνια. Το άλας Epsom είναι η ιδανική λύση για όλους μας που αναζητούμε εναλλακτικές και αποτελεσματικές λύσεις για το σώμα και το περιβάλλον μας!

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ