Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει το πιο δροσερό γλυκό - Cheesecake με δημητριακά & μανταρίνι

Ανάλαφρο και γρήγορο γλυκό.... 

Συστατικά
Υλικά για τη βάση

1 συσκευασία δημητριακά με σοκολάτα
150 γρ βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
Υλικά για τη γέμιση

60 ml χυμό από 2-3 μανταρίνια
ξύσμα από 5 μανταρίνια
2 ζελατίνες (4 γρ.)
600 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα

τα φιλέτα από τα 2-3 μανταρίνια 
λίγο μέλι 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση

  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα δημητριακά μέχρι να θρυμματιστούν καλά. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα, 26 ή 28 εκ. με αποσπώμενη βάση, και πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα ποτήρι για να το στρώσουμε καλά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20-30 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον χυμό μανταρινιού και τις ζελατίνες και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη μας για περίπου 5 λεπτά.
  • Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφατέψουν, για περίπου 2 λεπτά (Με μία μαρίζ φροντίζουμε να παίρνουμε από τα τοιχώματα όλο το μείγμα που μένει στην άκρη). Χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά μέχρι να σπάσει τελείως η ζάχαρη.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να πάρει την υφή από στραγγιστό γιαούρτι για περίπου 20''-30''.
  • Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα από τα μανταρίνια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζελατίνη με τον χυμό μανταρινιού ίσα-ίσα να λιώσει η ζελατίνη για 30'' περίπου. (Εναλλακτικά βάζουμε το μπολάκι μας στα μικροκύματα για 30'', στα 800 watt μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και να βγάζει μπουρμπουλήθρες το μείγμα στις άκρες).
  • Προσθέτουμε στη γέμιση την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, ρίχνουμε όλη την γέμιση από πάνω και απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με τα φιλέτα μανταρινιού βουτηγμένα σε λίγο μέλι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ