Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει 5 ιδέες που θα φέρουν Ανοιξιάτικο αέρα στο υπνοδωμάτιο μας!

Η μέρα μεγαλώνει, η παρουσία της ηλιοφάνειας γίνεται όλο και πιο συχνή, η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι μυρωδιές κατακλύζουν την ατμόσφαιρα.

Ο ερχομός της άνοιξης είναι για αρκετούς ανθρώπους μία από τις καλύτερες περιόδους του χρόνου.

Η μεταμόρφωση αυτή του φυσικού περιβάλλοντος είναι μια καλή αφορμή για να εμπνευστείτε και να ανανεώσετε και το εσωτερικό σας περιβάλλον. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να ξεκινήσετε από τον νο1 χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας του σπιτιού: το υπνοδωμάτιο.

Με μερικές μικρές στρατηγικές παρεμβάσεις μπορείτε να του δώσετε έναν φρέσκο αέρα και να το κάνετε να συμπλεύσει με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που φέρνει μαζί της η πιο ευγενική εποχή του χρόνου, σύμφωνα με το Spiros Soulis.

Προσθέστε μερικά μαξιλάρια

Αν η διακόσμηση του υπνοδωματίου σας βασίζεται στα ουδέτερα χρώματα, τότε έχετε το προνόμιο να μπορείτε να αλλάζετε εύκολα διακοσμητικά μαξιλάρια. Προσθέστε μερικά αν δεν έχετε ήδη ή αντικαταστήστε τα ήδη υπάρχοντα με νέα. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι ένας απλός τρόπος για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιό σας που θα σας στοιχίσει ελάχιστα χρήματα και θα προσφέρει στον χώρο μια πραγματικά ανανεωμένη όψη. Δοκιμάστε έντονα χρώματα και ιδιαίτερα μοτίβα, όπως πχ τα φλοράλ, που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση.

Φωτίστε τον χώρο βάφοντας

Η βαφή έχει την δύναμη να χαρίσει στο υπνοδωμάτιό σας μια δυνατή ανανέωση. Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στους τοίχους (φυσικά το βάψιμο των τοίχων είναι και αυτό επιθυμητό) – μπορείτε να βάψετε το κεφαλάρι του κρεβατιού σας, την ντουλάπα σας ή ένα μικρό έπιπλο. Σε κάθε περίπτωση βρείτε κάτι στο υπνοδωμάτιο που μπορείτε να του αλλάξετε χρώμα. Θα το δείτε να μεταμορφώνεται ακόμα και αν η παρέμβαση είναι μικρή.

Βάλτε σε τάξη τα συρτάρια σας

Μήπως ο χειμώνας με τους γρήγορους ρυθμούς του άφησε τα συρτάρια σας σε κατάσταση… απελπισίας; Να ένας καλός τρόπος για μια ανοιξιάτικη ανανέωση: βάλτε τα σε τάξη. Προμηθευτείτε organizers για να χωρίσετε τα αντικείμενά σας ανά κατηγορίες και να τα βρίσκετε εύκολα. Πετάξτε τα πράγματα που δεν θέλετε ή που δεν είναι πια χρήσιμα και δημιουργήστε χώρο για τα καινούργια που θα έρθουν. Μπορείτε αν θέλετε να επενδύσετε και το εσωτερικό των συρταριών με ένα πολύχρωμο και λουλουδάτο αυτοκόλλητο έτσι ώστε κάθε φορά που θα το ανοίγετε να παίρνετε μια γενναία δόση άνοιξης.

Κρατήστε τα κάδρα, αλλάξτε τα έργα τέχνης

Μπορείτε εύκολα και οικονομικά να προσθέσετε μια νέα πινελιά τέχνης στο υπνοδωμάτιό σας αντικαθιστώντας τα ήδη υπάρχοντα έργα τέχνης με νέα και κρατώντας τα πλαίσια που ήδη έχετε. Με αυτόν τον τρόπο θα ξοδέψετε ελάχιστα χρήματα, θα έχετε ωστόσο καταφέρει να φέρετε μια μεγάλη αλλαγή στον χώρο. Διαλέξτε έργα τέχνης σε έντονα χρώματα και μοτίβα ή έργα που απεικονίζουν τοπία της φύσης. Όταν θα έρθει ο χειμώνας μπορείτε να επαναφέρετε τα παλιά σας έργα τέχνης και να φυλάξετε τα τωρινά για την επόμενη άνοιξη έτσι ώστε να μην βαρεθείτε ποτέ.

Βάλτε ένα βάζο με φρεσκοκομμένα λουλούδια

Αρκετές φορές προσπαθώντας να βρούμε λύσεις για να ανανεώσουμε τους χώρους μας ξεχνάμε τα πιο απλά. Ένα βάζο με φρεσκοκομμένα λουλούδια είναι η επιτομή της άνοιξης, θα φωτίσουν το υπνοδωμάτιό σας, θα φέρουν χρώμα, θα το αρωματίσουν και δεν θα σας κοστίσουν σχεδόν τίποτα. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ