Ποια ήταν η πιο κερδοφόρα επιχείρηση για το 2018 - Βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ήταν η πιο κερδοφόρα για το 2018, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας της Fitch Ratings έδειξαν πως ο κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου Saudi Arabian Oil Co. - γνωστή και ως Aramco - είχε κέρδη που ξεπέρασαν τα 224 δισ. δολάρια, προ φορολόγησης. 

Η Apple κατείχε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη, όμως με μεγάλη διαφορά, αφού έφτασε «μόλις» τα 82 δισ. δολάρια, ενώ ακολούθησαν οι Samsung Electronics, Royal Dutch Shell, Alphabet Inc. και Exxon Mobil.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, - που πρόσφατα το όνομα του συνδέθηκε με το σκάνδαλο των δημοσιοποιημένων προσωπικών μηνυμάτων του Τζεφ Μπέζος, - έχει δηλώσει πως η εταιρεία αναμένεται να εισηχθή στο χρηματιστήριο μέχρι το 2021, με εκτιμώμενη αξία περί τα 2 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ