Ζώδια: Το συναίσθημα εκφράζεται με κάθε τρόπο - Αύριο ξεκινάει η Σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα - Δες πως σε επηρεάζει!

Τα άστρα, τα ζώδια και η επιρροή των πλανητικών όψεων το διάστημα 1 ως 4 Απριλίου 2019.
 

 Ο Απρίλιος ξεκινά τιμώντας το έθιμο της Πρωταπριλιάς που επιτρέπει σε όλους μας να πιστέψουμε σαν αληθινά πράγματα που κατά βάθος ξέρουμε οτι δεν ισχύουν.. Αιτία είναι η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα στο ευάλωτο ζώδιο των Ιχθύων μια όψη που πραγματοποιήθηκε και πάλι στις 24/3 και τώρα επαναλαμβάνεται επηρεάζοντας με την ενέργει α της -και όχι μόνο αυτή-το διάστημα 1-4 Απριλίου 2019.

Ο Ερμής σε σύνοδο με Ποσειδώνα

Ο λόγος τροφοδοτείται από την σκέψη, που όμως το διάστημα αυτό γίνεται συγκεχυμένη και ασαφής. Το όνειρο είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στην διάθεση μας, λες κι από μόνοι μας έχουμε την ανάγκη μιας φυγής, χωρίς προορισμό. Η σκέψη μας τρέχει, ονειρεύεται, ταξιδεύει, χάνοντας όμως, συχνά την επαφή με την πραγματικότητα.  Και είναι αυτή η παγίδα που παραμονεύει μπροστά μας, αφού δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ψέμα από την αλήθεια, το όνειρο από την πραγματικότητα κι εύκολα μπορεί να παρασυρθούμε από κάθε είδους λόγια που αγγίζουν τα θέλω μας και τις επιθυμίες μας, σύμφωνα με το astrologos.gr.

Ερμής – Ποσειδώνας είναι το ψέμα που θα πεις ή θα σου πουν, εσκεμμένα ή όχι, αυτό που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εξαπατήσεις. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τι λες αλλά και τι εκμυστηρεύεσαι στους άλλους.

Σε προσωπικό επίπεδο, οι σχέσεις του παρελθόντος που εμφανίστηκαν το διάστημα αυτό, τώρα αρχίζουν σιγά-σιγά να μπαίνουν ξανά στην θέση που τους αρμόζει. Επειδή, όμως, το τοπίο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο, καλό είναι να δίνουμε χώρο και χρόνο στις εξελίξεις, για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τόσο το τι θέλουμε εμείς, όσο και το τι περιμένουν οι άλλοι από εμάς.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στις συναλλαγές, γιατί και σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, υπάρχει ο κίνδυνος της εξαπάτησης. Κατά συνέπεια, καλό θα ήταν να αποφύγετε την υπογραφή εγγράφων όπως και την οριστικοποίηση οικονομικών συμφωνιών.

Ποια ζώδια επηρεάζονται από τη σύνοδο Ερμή-Ποσειδώνα;

Από την όψη Ερμή – Ποσειδώνα επηρεάζονται όλα τα ζώδια αλλά κυρίως τα μεταβλητά ζώδια Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, ή προσωπικούς πλανήτες στα δεύτερα δεκαήμερα των ζωδίων. 

Τις ημέρες αυτές μπορεί να επανέλθουν θέματα που σας απασχόλησαν την περίοδο του Μαρτίου, ωστόσο χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να μπορέσετε να αποσαφηνίσετε τι θέλετε και τι όχι. Μην παίρνετε βιαστικές ή παρορμητικές αποφάσεις, αλλά φροντίστε να εξετάζετε με λεπτομέρεια όλα τα δεδομένα που έχετε. Επίσης, μην δεσμεύεστε με καταστάσεις που δεν μπορείτε να υποστηρίξετε.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης

Την Πέμπτη έχουμε την σύνοδο του Πλούτωνα με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Οι δεσμοί της σελήνης, περιγράφουν το μάθημα της ζωής, τον σκοπό της ενσάρκωσης της ψυχής πάνω στη γη και έρχονται πάντα σε ζεύγη Βόρειου και Νότιου Δεσμού. Είναι η στιγμή, που η τροχιά της Σελήνης γύρω από την Γη συναντά την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο. Είναι δύο σημαντικές πύλες για την ανθρώπινη προσωπικότητα και την εξελικτική της πορεία. Κατά την πορεία τους, έχουν μια περιοδικότητα 19 χρόνων.

Ο Βόρειος δεσμός αφορά τις μελλοντικές τάσεις και τα μαθήματα που θα χρειαστεί να βιώσει το άτομο πάνω στη γη, ενώ ο Νότιος δεσμός περιγράφει τις προηγούμενες εμπειρίες που έχει βιώσει το άτομο σε όλες τις μέχρι τώρα ενσαρκώσεις του. Είναι το πιο αδύνατο σημείο του ωροσκοπίου, γιατί ό,τι αγγίζει τον Νότιο δεσμό έχει την τάση να δημιουργεί εξαρτήσεις αφού νιώθουμε οικειότητα με σχέσεις ή καταστάσεις στις οποίες έχουμε επενδύσει στο παρελθόν και δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδεσμευτούμε από αυτές.

Οι δεσμοί είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία μέσα στον χάρτη και στην συγκεκριμένη στιγμή βρίσκονται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.

Ο Πλούτωνας είναι ο Θεός του αόρατου βασιλείου του κάτω κόσμου. Η στιγμή του Πλούτωνα είναι ένα μεταίχμιο ανάμεσα στο καλό και στο κακό, τη ζωή και τον θάνατο, την ύπαρξη ή την ανυπαρξία. Η αλλαγή που επιβάλλει ο Πλούτωνας είναι ριζική και είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως κάθε αλλαγή είναι ένα είδος θανάτου για το πέρασμα σε μια άλλη κατάσταση.

Στο ζώδιο του Αιγόκερω, στην κυριαρχία του Κρόνου, η αλλαγή αυτή αφορά τις μέχρι τώρα δομές της κοινωνίας. Τις μορφές της εξουσίας και την μέχρι τώρα πορεία τους, που ουσιαστικά έχει δημιουργήσει χιλιάδες δεινά για την ανθρωπότητα. Το καθεστώς των ολίγων και ισχυρών που μαίνονται τα οφέλη και οι τραγικές συνθήκες που ζουν οι πολλοί. 

Όλα αυτά μπαίνουν στο στόχαστρο του Πλούτωνα. Είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε μοιραία γεγονότα, που σκοπό έχουν την αποκαθήλωση του μέχρι τώρα τρόπου άσκησης της εξουσίας.

Ή ίσως τώρα γίνει η αρχή και φυσικά θα ακολουθήσει και ο Κρόνος με το Νότιο δεσμό, που θα συνεχίσει το έργο που τώρα ξεκινά. Είναι μια χρονιά αποδόμησης των συστημάτων εξουσίας έτσι όπως τις είχαμε μάθει έως τώρα, ή η αρχή της, έτσι ώστε να προχωρήσουμε προς το μοντέλο που υπαγορεύει ο Βόρειος δεσμός του Καρκίνου. Η κάθε τύπου θυσία για αυτούς που αγαπάς, μπορεί να σε προάγει σαν άνθρωπο και να οδηγήσει σταδιακά σε μια κοινωνία όπου οι σχέσεις και η αλληλεγγύη θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με τον βόρειο δεσμό στον Αιγόκερω, το χρήμα η κυριαρχία του και οι μορφές εξουσίας, αλλάζουν και παραχωρούν την θέση τους σε μια κοινωνία, όπου η οικογένεια και οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων θα αναλάβουν πρωτεύοντα ρόλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ