Athens Xslusive Designers Week: Οι νέοι δημιουργοί πρωταγωνιστούν στα New Designers Awards by 1664 Blanc! (φώτο)

Aνερχόμενοι και πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί παρουσίασαν τις συλλογές τους στο κοινό

Σε μία βραδιά γεμάτη δημιουργικότητα, ταλέντο και έμπνευση πραγματοποιήθηκαν τα New Designers Awards by 1664 Blanc.Aνερχόμενοι και πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί παρουσίασαν τις συλλογές τους στο κοινό και την κριτική επιτροπή διεκδικώντας τα σημαντικά βραβεία BestCatwalk, Best Trendsetter και Best New Designer που αντιστοιχούν σε πολύ σημαντικά έπαθλα.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, οι οποίοι υποστήριξαν την προσπάθεια των νέων δημιουργών παρακολουθώντας τις επιδείξεις τους. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η λαμπερή Ράνια Θρασκιά που επέλεξε δημιουργία Οlga Karaververis, υποδήματα V.K Conisκαι κοσμήματα Olga Loves Jewels by Olga Kandaraki

Η 1664 Blanc, η premium γαλλική μπύρα,είναι το πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν στην ελληνική αγορά που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Ολυμπιακή Ζυθοποιϊα.Στηρίζοντας τη μόδα και τη νεανική επιχειρηματικότητα,προσκάλεσε τους διαγωνιζόμενους να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν στην πασαρέλα μία επιπλέον δημιουργία, αντλώντας έμπνευση από την ίδια και την υψηλής αισθητικής μπλε φιάλη της, που έχει σχεδιαστεί με πρότυπο τον Πύργο του Άιφελ και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά!

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, σημαντικές προσωπικότητες τίμησαν τη Διοργάνωση με τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή:

H καταξιωμένη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, Marketing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η Λένα Παπαχριστοφίλου Fashion Editor του περιοδικού Beaute, ο Omi Chowdhury, fashion editor και φωτογράφος της CondeNast και ο Moshe Silberbeg, ιδιοκτήτης της RijouxBoutique στο TelAviv.

Η Πρόεδρος της AthensXclusiveDesignersWeek, Τόνια Φουσέκη, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες των NewDesignersAwardsby1664 Blancκατά τη διάρκεια της ομιλίας της και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα όλων αυτών των χρόνων καθώς και στη σκληρή προσπάθεια που απαιτείται για την επίτευξη της εξωστρέφειας της Ελληνικής μόδας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση των εγχώριων και διεθνών συνεργασιών της AXDW, στην ενίσχυση του εμπορικού της προφίλ, παραμένοντας σημείο συνάντησης όλου του κλάδου της μόδας. 

Νικητές των NewDesignersAwards της 25ης AXDW αναδείχθηκαν οι:

Best New Designer: Η Αντωνία Δημοπούλου με το brand Berequette και τη νέα της συλλογή «Recontextualize Fashion» AW 2019-20 στην οποία κυριαρχούν οι δημιουργίες σε μπεζ και σκούρες αποχρώσεις, ιδιαίτερα μανίκια με έντονες λεπτομέρειες αλλά και εντυπωσιακές handbags

Βest Trendsetter:Η Μύρια Οικονόμου με το brand Min&Max με μια συλλογή που συνδυάζει τα φαρδιά ρούχα και τους μεγάλους όγκους με την κομψότητα και την λεπτομέρεια. Στην πασαρέλα παρουσιάστηκαν ζεστά υφάσματα από μαλλί με δημιουργικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Best CatwalkAlexandros Kappas που παρουσίασε τη νέα του συλλογή με ένα εντυπωσιακό show που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στο μέλλον! Όλα τα μοντέλα φορούσαν ασημί γυαλιστερά full bodysuits αναδεικνύοντας τις κατάλευκες δημιουργίες του σχεδιαστή.

Στα NewDesignersAwardsby 1664 διαγωνίστηκαν επίσης και άλλοι νέοι σχεδιαστές που παρουσίασαν τις δημιουργίες τους:

Ο Λεωνίδας Γιαννόπουλος με το brand SlCouture παρουσίασε τη νέα του συλλογή με τίτλο «Aurora»με δημιουργίες με φωτεινά χρώματα και λάμψεις, χειροποίητα κεντήματα με κρύσταλλα και μοναδικά υφάσματα

H νέα κολεξιόν της Κυριακής Συμεωνίδη είχε δύο βασικά σημεία αναφοράς, τους φιόγκους που τους χαρακτήριζαν η θηλυκότητα και η παιχνιδιάρικη διάθεση αλλά και τα ογκώδη μανίκια, εμπνευσμένα από την Belle Epoque με αφετηρία την «χρυσή εποχή» του 1890.

Ο Yiorgos Michoudis παρουσίασε τη νέα του συλλογή σε μίνιμαλ και clean cut γραμμές με τις αποχρώσεις του μπεζ και του λευκού να κατακλύζουν την πασαρέλα κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η Anastasia Laftsidi, νικήτρια του BestCatwalk της προηγούμενης σεζόν, αυτή τη φορά με βασική έμπνευση τη μεσαιωνική Σκωτία,υπό τη μελωδία πιάνου και με τα μοντέλα να κινούνται σε αργούς ρυθμούς φορώντας headpieces που θύμιζαν κλουβιά,παρουσίασε τη νέα της συλλογή σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό show.

Ακόμη, στην 2η ημέρα της AXDW, ταλαντούχοι απόφοιτοι της σχολής AKTO παρουσίασαν τις προσωπικές τους συλλογές και δημιουργίες κερδίζοντας τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων.

Το μακιγιάζ των επιδείξεων της AXDW επιμελείται ο Φρέντυ Καλομπράτσο και η σχολή Freddy Makeup Stage, ενώ τα υπέροχα χτενίσματα δημιουργούνται με τα καινοτόμα προϊόντα hairstyling Rene Furterer υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Διαμαντόπουλου και της σχολής DiamantopoulosAcademy.

Οι καλεσμένοι των επιδείξεων στο Ζάππειο Μέγαρο έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη νέα φρουτώδη γαλλική μπύρα 1664 Blanc,τον αγαπημένο καφέ illyανακαλύπτοντας την πιο stylish in-home μηχανή με κάψουλα για οικιακή χρήση, την illy Iperespressoκαι τα νέα γευστικά φυτικά ροφήματα της ΔΕΛΤΑ.

Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW έχουν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών που συμμετέχουν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements που έχει στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των 2K10, Ε.Τ Collection, LavieJewelry, MiaouNiaou, OlgaLovesJewels.

Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης διεξάγεται ο ανοιχτός διαγωνισμός Fashion Design Project όπου οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως σπουδών και με βάση μόνο το ταλέντο τους μπορούν να ετοιμάσουν σχέδιο εντός μιας ώρας διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα επόμενα New Designers Awards.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ