Ο πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός για γυναίκες επιχειρηματίες έρχεται από τη Visa

Το Women’s Global Edition επικεντρώνεται στην παροχή μιας πλατφόρμας ώστε να αναδείξουν πρωτοποριακές λύσεις

Ένα κάλεσμα για όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες! Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Visa (NYSE: V) ενισχύει σήμερα την αφοσίωση στην ενδυνάμωση των γυναικών με την έναρξη της πρώτης πρωτοβουλίας Visa Everywhere: Global Women's Edition.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα καλεί τις γυναίκες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στο πεδίο των Τεχνολογιών στον Χρηματοοικονομικό Τομέα (Fintech) και του Κοινωνικού Αντίκτυπου (Social Impact) με τη δυνατότητα να κερδίσουν 100.000 δολάρια σε καθεμία από τις δύο προκλήσεις. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με μία τελική εκδήλωση που θα διεξαχθεί κατά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών FIFA France 2019 ™.

«Περισσότερες από 163 εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση τα τελευταία πέντε χρόνια, καλύπτοντας το 37% του εργατικού δυναμικού. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι σε άνοδο και η Visa δεσμεύεται να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να ξεπεράσουν τα εμπόδια μέσα από πλατφόρμες όπως το Visa Everywhere Initiative», δήλωσε η Lynne Biggar, chief marketing και communication officer στη Visa.

Από το 2015, το Visa Everywhere Initiative (VEI) έχει προσφέρει πρωτοπόρες λύσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος στον τομέα του εμπορίου και των πληρωμών. Το πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε σε τοπικό επίπεδο σε 75 χώρες και έχει βραβεύσει πάνω από 70 κορυφαία startups με χρηματικά βραβεία, προσφέροντας καθοδήγηση και πρόσβαση σε πελάτες και συνεργάτες της Visa.

Τώρα, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα εστιάσει από τις τοπικές εκδηλώσεις, σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα επικεντρωμένο στο FinTech και στην υποστήριξη της κοινωνίας για να προβάλει τα εκατομμύρια των υποεκπροσωπούμενων γυναικών επιχειρηματιών και τη δέσμευση της Visa στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που φέρνουν καταλυτικές αλλαγές.

Για να συμμετέχουν, εταιρείες με τουλάχιστον μία γυναίκα ως ιδρυτικό μέλος, καλούνται να παρουσιάσουν λύσεις που απαντούν στις προκλήσεις είτε στο πεδίο του FinΤech είτε του Κοινωνικού Αντίκτυπου όπως αναγράφονται παρακάτω:

Πρόκληση 1 (FinTech):  Αξιοποιώντας τις μοναδικές δυνατότητες της επιχείρησής σας, πώς θα μπορούσε η λύση σας να συμβάλει στη μετατροπή εμπειριών καταναλωτών ή / και εμπορικών πληρωμών σε τοπικό, περιφερειακό ή παγκόσμιο επίπεδο;
Πρόκληση  2 (Social Impact): Πώς μπορούν οι γυναίκες επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να ωθήσουν τον Κοινωνικό Αντίκτυπο υποστηρίζοντας βιώσιμα και δίκαια μέσα διαβίωσης και ενισχύοντας τις τοπικές / περιφερειακές οικονομίες;
Επιπλέον σημαντικά στοιχεία του προγράμματος: 

Όλες οι γωνιές του κόσμου:  Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν θα χωριστούν σε 6 περιοχές: Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Ασία-Ειρηνικός, Ευρώπη (εκτός Γαλλίας), Γαλλία, Αφρική / Μέση Ανατολή. Κάθε περιοχή θα στείλει ένα νικητή ανά πρόκληση στους τελικούς του Παρισιού.

Σημαντικές ημερομηνίες του προγράμματος:

Έναρξη συμμετοχών- 6 Μαρτίου
Τελευταία ημέρα αιτήσεων -14 Απριλίου
Ανακοίνωση περιφερειακών νικητών ανά περιοχή - Μάιος
Παγκόσμιος τελικός στο Παρίσι – 7 Ιουνίου
Ενέργειες φιναλίστ : Κατά τη διάρκεια της έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών στη Γαλλία, FIFA 2019™, οι φιναλίστ θα συμμετέχουν σε ευκαιρίες δικτύωσης με το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της Visa και μια τελική εκδήλωση ζωντανής παρουσίασης των λύσεων που θα καθορίσει συνολικά τους νικητές του VEI.

Υποστήριξη: Για να ανταμείψει τις πιο δυνατές λύσεις, η Visa θα προσφέρει  $100,000 στο νικητή κάθε πρόκλησης, μαζί με καθοδήγηση από εξειδικευμένα στελέχη και  πρόσβαση σε πελάτες και στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της Visa.  Οι νικητές θα λάβουν επίσης εισιτήρια για το εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ