Ερντογάν πάλι αλλά οριακά νικητής έχασε την Αγκύρα, πήρε την Κωνσταντινούπολη με το ζόρι - Τι έδειξαν οι κάλπες (φώτο)

Ο υποψήφιος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης προηγείται στην Άγκυρα, με μικρή διαφορά, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών - Σκληρή μάχη ανάμεσα στους υποψηφίους 

Στις 5 το απόγευμα έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες στις δυτικές πόλεις της Τουρκίας και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων. Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι τοπικές επιτροπές εξακολουθούν την καταμέτρηση ενώ ήδη το 8% των ψήφων έχει καταμετρηθεί. Το δείγμα όμως δεν είναι ακόμη επαρκές για μια ασφαλή εικόνα, ενώ ακόμη το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει στην άρση των απαγορεύσεων για την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυμαστισμοί και τα 20 παράνομη οπλπφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν 2 άτομα ενώ άλλα δύο είχαν χάσει την ζωή τους πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Συνομικά στους 4 ανέρχονται σύμφωνα με αυτή την επίσημη ανακοίνωση οι νεκροί συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες συμπλοκές και γίνεται και μια σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014 όπου σημειώνεται πως τότε είχαν σκοτωθεί 14 άτομα την ημέρα των εκλογών και 5 πριν την ημέρα των εκλογών.

Ο Έρντογαν ψηφίζει στην Κωνσταντινούπολη

Οι υποψήφιοι του AKP προηγούνται σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη (NTV)

Οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προηγούνται στις εκλογές για τους δήμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Στην Άγκυρα, ο Μεχμέτ Οζασεκί προηγείται με ποσοστό 51,6% με καταμετρημένο το 22,5% των ψήφων. Στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συγκεντρώνει ποσοστό 51,8%, με καταμετρημένο το 24,4% των ψήφων.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ψηφίζει μαζί με την οικογένεια του Reuters

Τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη

Με την άρση της απαγόρευσης από το Ανώταστο Εκλογικό Συμβούλιο μεταδίδονται πλέον και επίσημα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά αν και το δείγμα δεν είναι ακόμη αρκετά αντιπροσωπευτικό για δημοτικές εκλογές ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη να με 51,7% έναντι 45,6% του Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ έχει καταμετρηθεί το 35% των ψήφων.

Στην Άγκυρα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα διαφαίνεται ανατροπή με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Μεχμέτ Οζασεκί να προηγείται με 50,65% έναντι 46,2% του Μανσούρ Γιαβάς (CHP) με καταμετρημένο το 26%. Στην Σμύρνη δεν φαίνεται κάποια έκπληξη καθώς ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουντς Σογιέρ προηγείται με 58,37% έναντι 37,4% του Νιχάτ Ζεϊμπέκι (AKP) με καταμετρημένο περίπου το 25% των ψήφων.

Ο Μανσούρ Γιαβάς (CHP) προηγείται στην Άγκυρα

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης (CHP) για τη δημαρχία της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Μεχμέτ Οζασεκί, με καταμετρημένο το 41,6% των ψήφων, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ