Σπύρος Σούλης: Δώστε αέρα ανανέωσης στο καθιστικό με αυτές τις 8 οικονομικές Ανοιξιάτικες ιδέες

Η ώρα άλλαξε, η μέρα μεγάλωσε, ο ήλιος είναι πιο γενναιόδωρος, ωστόσο στο καθιστικό σας… δεν άλλαξε τίποτα.

Αν σας φαίνεται κουρασμένο από τον χειμώνα, τότε ίσως ήρθε ο καιρός για μια μικρή ανανέωση.

Αλλάξτε, λοιπόν, την χειμερινή διακόσμηση και ξεκινήστε ένα μικρό project που θα φέρει αλλαγές στο καθιστικό σας, θα το κάνει πιο φωτεινό και πιο ευάερο. Φυσικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να το πετύχετε.

Αρκούν οι μικρές και οικονομικές παρεμβάσεις που προτείνει το spirossoulis.com παρακάτω.

Ανοιξιάτικα ριχτάρια

Τα ριχτάρια είναι η πιο εύκολη ανοιξιάτικη παρέμβαση. Επιλέξτε υφάσματα που είναι ελαφριά και δροσερά, όπως για παράδειγμα τα λινά. Βάλτε τα στον καναπέ σας και θα δείτε πως αυτόματα θα ανανεωθεί όλος ο χώρος. Προτιμήστε χρώματα ανοιχτά και παλ, όπως πχ το υπέροχο θαλασσί της παρακάτω φωτογραφίας.

Φυτά

Το έχουμε πει κι άλλες φορές, αλλά θα το επαναλάβουμε: τίποτα δεν μπορεί να ανανεώσει τόσο πολύ τον χώρο σας όσο η παρουσία των φυτών. Είναι οικονομικά, εύκολα, ανανεώνουν τον αέρα και δίνουν χρώμα στους χώρους. Βάλτε, λοιπόν, στο καθιστικό σας μερικά φυτά και θα το δείτε να μεταμορφώνεται.

Ντύστε τα βιβλία

Ίσως κάποιοι διαφωνούν με αυτό το tip, αλλά ένας πολύ όμορφος τρόπος για να ανανεώσετε την διακόσμησή σας είναι να ντύσετε τα βιβλία σας με κάποιο κάλυμμα. Μπορείτε να επιλέξετε 1, 2 ή 3 διαφορετικά χρώματα ή κάποιο μοτίβο όπως αυτό της παρακάτω φωτογραφίας και απλώς να τα βάλετε στα ράφια σας.

Διακοσμήστε τους τοίχους

Εννοείται πως τα έργα τέχνης πάντα ανανεώνουν τους χώρους, αλλά μπορείτε αν θέλετε να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί. Κρεμάστε στον τοίχο κάποιο καπέλο ή φτιάξτε και τα δικά σας ανοιξιάτικα έργα τέχνης. Ο κορμός δέντρου με τα δύο κλαδιά της παρακάτω φωτογραφίας είναι ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο αντικείμενο που δίνει στον χώρο άλλον αέρα.

Ντύστε τα έπιπλα

Έχετε κάποιο κουρασμένο έπιπλο που στέκεται στο καθιστικό σας παραγκωνισμένο; Δώστε του την ευκαιρία να μεταμορφωθεί χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες ή στένσιλ για να το βάψετε. Προτιμήστε μοτίβα που έχουν φύλλα ή λουλούδια για να δημιουργήσετε συνοχή με την πολύ όμορφη αυτή εποχή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ