Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ζεστό ή κρύο μπάνιο; Τι είναι πιο σωστό για το δέρμα

Σκέφτεσαι κάτι πιο χαλαρωτικό από το να επιστρέφεις έπειτα από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο και να χαλαρώνεις κάτω από τρεχούμενο καυτό νερό προσπαθώντας να βγάλεις κάθε σκέψη και κούραση από πάνω σου;

Δυστυχώς, θα σου το χαλάσουμε λιγάκι το όνειρο καθώς αυτή η αγαπημένη συνήθεια, μπορεί να επιδρά τέλεια στη ψυχολογία σου αλλά επιβαρύνει όσο δεν φαντάζεσαι το δέρμα σου.

  • Το καυτό νερό προκαλεί φοβερή ξηρότητα στο δέρμα και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και φαγούρα. Δεν σου έχει τύχει να βγαίνεις από το μπάνιο και να νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει απίστευτα πολύ; Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το προϊόν το οποίο χρησιμοποιείς στο μπάνιο αλλά με το καυτό νερό, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.
  • Η απώλεια των υγρών της επιδερμίδας που παρατηρείται, οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία όταν κάθεσαι πολύ ώρα κάτω από πολύ ζεστό νερό.
  • Για να βελτιώσεις αυτή την κατάσταση λοιπόν, σαφώς και η λύση δεν είναι να σταματήσεις να κάνεις μπάνιο. Απλώς να συνηθίσεις το δέρμα σου σε μια πιο φυσιολογική και μέτρια θερμοκρασία στο νερό όταν κάνεις μπάνιο. Επίσης, να μειώσεις τον χρόνο που περνάς κάτω από το ντους, όχι πάνω από 5 λεπτά.
  • Τέλος, να ενυδατώσεις το δέρμα σου μια πλούσια θρεπτική κρέμα, ειδικά τώρα τον χειμώνα, τα πρώτα 3 λεπτά που θα βγεις από το μπάνιο, για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ