Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

500 εκατ. αφίξεις επισκεπτών στην Airbnb - Κάθε μισό δευτερόλεπτο, 3 επισκέπτες κάνουν Check-in

Κάθε μισό δευτερόλεπτο, τρεις επισκέπτες κάνουν τσεκ ιν σε καταχώρηση της Airbnb, μια δεκαετία μετά τα πρώτα τρία μέλη της παγκόσιας κοινότητας επισκεπτών και ιδιοκτητών της μεγαλύτερης πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων, που σήμερα συντίθεται από ανθρώπους που προέρχονται από 191 χώρες και 81.000 πόλεις.

Οι επισκέπτες αυτοί μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 εκατ. σπίτια και εναλλακτικά καταλύματα σε όλο τον κόσμο καθώς και ανάμεσα στις 25.000 εμπειρίες που προσφέρονται σε 1.000 πόλεις.

Από την ίδρυση της Airbnb, μισό εκατομμύριο επισκέπτες έχουν κάνει τσεκ ιν σε καταχωρήσεις της σε όλο τον κόσμο, ενώ οι ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν αποκομίσει έσοδα ύψους 65 δισ. δολαρίων.

Η Airbnb προσφέρει στους ταξιδιώτες 6 εκατ. μέρη διαμονής και χιλιάδες εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα προσφέριε 14.000 μικρά σπίτια, πάνω από 4.000 κάστρα και περισσότερα από 2.400 δεντρόσπιτα.

Το δωμάτιο που έχει τις περισσότερες επισκέψεις στην ιστορία της Airbnb είναι ένα κάστρο στην Ιρλανδία που ενοικιάζεται από τον Πίτερ, έπειτα από εργασίες ανακαίνισης 10 ετών στο κάστρο με ιστορία 600 ετών. Το 2018, σύμφωνα με την πλατφόρμα, ο αριθμός διαθέσιμων δωματίων σε μπουτικ και B&B ξενοδοχεία αλλά και χόστελ και resort υπερδιπλασιάστηκε.

Οι επισκέπτες αξιολόγησαν τη διαμονή τους σε αυτά με μέσο όρο τα 4,7 αστέρια (με άριστα το 5), στα ίδια επίπεδα με το μέσο όρο αξιολόγησης της προσφοράς σε όλη την πλατφόρμα.Πάνω από 75 πόλεις από όλο τον κόσμο έχουν καταγράψει τουλάχιστον 1 εκατ. αφίξεις από την Airbnb με εξαίρεση την Ανταρκτική.

Πόλεις με περισσότερες από 1 εκατ. αφίξεις είναι το Όκλαντ, το Μεξικό, το Κέιπ Τάουν, η Αβάνα, το Σπλιτ, το Chongqing και το Μπουσάν.Το 2009, το 86% των αφίξεων από την  Airbnb αφορούσε καταχωρήσεις στις 10 μεγαλύτερες αγορές της, όμως το 2013 το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 34% και το 2018 στο 13%. Σήμερα, πάνω από 900 πόλεις στον κόσμο έχουν τουλάχιστον 1.000 καταχωρήσεις στην Airbnb.

Πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες σπιτιών με καταχώρηση στην πλατφόρμα είναι άνω των 50 ετών, και περισσότεροι από 400.000 ιδιοκτήτες πάνω από 60 ετών παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη δυναμικήγ ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες στην Airbnb είναι επίσης και επισκέπτες της.

Το 70% περίπου των κρατήσεων στην Airbnb την περασμένη τριετία έγιναν από επισκέπτες ηλικίας κάτω των 40 ετών ενώ οι millennials έχουν δαπανήσει συνολικά πάνω από 31 δισ. δολάρια σε κρατήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ