Επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Ala Archa, το Lenin Peak και άλλα μαγευτικά μέρη του Κιργιστάν με τον φακό της Juliette Robert! (φωτό)

Μια ανεξερεύνητη χώρα της Ασίας που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Μπορεί να μην ακούγεται στους hot προορισμούς των ταξιδευτών όμως είναι μία χώρα με απαράμιλλη ομορφιά και το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορείς να να πετύχεις Βορειοκορεάτες εκτός χώρας! Ο λόγος για το εντυπωσιακό Κιργιστάν, μια χώρα που βρίσκεται στην κεντρική Ασία και περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν το οποίο βρίθει από μαγικά τοπία. 

Πρωτεύουσά της χώρας είναι η Μπισκέκ. Προηγουμένως ήταν δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης και είναι ανεξάρτητη από το 1991. Έχει έκταση 198.500 τ.χλμ. και πληθυσμό 6.389.500[3] κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2019. Επίσημες γλώσσες της χώρας είναι η κιργιζική (μια τουρκική γλώσσα) και η ρωσική. Το Κιργιστάν, ήταν, προεπαναστατικά, μια πάμφτωχη, κυρίως κτηνοτροφική χώρα ενώ τα αστικά της κέντρα ήταν υπανάπτυκτα. Στην πρωτεύουσα υπήρχαν ελάχιστα σχολεία, και 5 γιατροί το 1915 ενώ με το πέρασμα των χρόνων η κατάσταση βελτιώθηκε, παραμένει όμως ένας σοβιετικός τόπος που θυμίζει παρελθόν.

Ας αφήσουμε όμως τα λόγια και ας αφήσουμε τις μαγικές φωτογραφίες του National Geographic και της Juliette Robert  να κάνουν τη δουλειά τους και να σας ξεναγήσουν στην εκπάγλου καλλονής αυτή χώρα:

 

KOL SUU LAKE

ARSLANBOB

LENIN PEAK

BOKONBAYEVO

LAKE ALA-KUL

ALA ARCHA NATIONAL PARK

SKAZKA CANYON

TASH RABAT

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ