«Tι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ αν Κόκκαλης και Χρηστίδου ήταν απέναντι;»: Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει καυστικά

Τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που ο Κόκκαλης και η Χρηστίδου ήταν υποψήφιοι με άλλο κόμμα;
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για την δοκιμασία των εκλογών. Δίνει μεγάλη σημασία στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου απευθυνόμενος σε προσωπικότητες που δεν έχουν ταυτιστεί με τις κυβερνητικές επιλογές. Στην τελευταία σοδειά περιλαμβάνονται ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που δεν μας είναι άγνωστες. Μερικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εξαιρετικές (Πέτρος Κόκκαλης), άλλες αναπάντεχες (Ραλλία Χρηστίδου) και κάποιες ατυχείς. 

Γράφει ο Βαγγέλης Περρής στην athensvoice.gr

Πώς θα τους υποδεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην φανταστική περίπτωση που οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, με το ίδιο βιογραφικό και δράση, συμμετείχαν σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος; 

Η απάντηση είναι απλή. Θα ανέθετε στον διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού σ. Θανάση Καρτερό να τους αποδομήσει με σχετικά άρθρα στην «Αυγή».

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Νο 1: Ο Πέτρος και ο λύκος του καπιταλισμού που ντύθηκε αρνάκι

Έπεσε η τελευταία μάσκα των μασκοφόρων- κουκουλοφόρων. Ο υιός του πατρός, η Πέτρα πάνω στην οποία στηρίχθηκε το σύστημα, ορμάει στην μπριζόλα ή μάλλον το Tbone της ευρωπαϊκής Οικονόμας, για να την ξε-κοκκαλίσει. Ναι, είναι αλήθεια! Ο άνθρωπος που φυτεύει λουλουδάκια με τα λεφτά του μπαμπά ενώ γύρω του σκάνε οι μπόμπες του καπιταλισμού, επιλέχθηκε (άραγε από ποιον; Είναι τυχαία η επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά;) να κοσμεί με την παρουσία του την Eυρωβουλή!

 Η αλήθεια είναι ότι από «κοσμήματα» η αστική τάξη διαθέτει εκατομμύρια. Φτιασίδια από χρυσάφια και ρουμπίνια που πληρώθηκαν με τον ιδρώτα του εργάτη των ναυπηγείων. Το αίμα του αγωνιστή που χόρεψε καλαματιανά στο Σύνταγμα. Τα δάκρυα της μάνας που έδωσε το τελευταίο της ευρώ στα παιδιά για να αγοράσουν ένα κουλουράκι, μήπως και γλυτώσουν την λιποθυμία στο σχολείο. 

Αυτά είναι τα δικά τους στολίδια, τα δικά μας παράσημα. Εμείς είμαστε ο κόσμος της εργασίας. Αυτοί είναι ο υπόκοσμος της Σίας-Προδοσίας. Η ιερά και οσία Ιστορία μας δίνει ραντεβού στα γουναράδικα των ευρωεκλογών. 

Εμείς θα διαλέξουμε αν είμαστε με την Κούνεβα ή με αυτούς που κουνούν την ουρά λίγο πριν ορμήσουν στο κοπάδι.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Νο 2: Ο μεγάλος ωχαδερφισμός των ριαΑΛΗΤΗ

Η εξουσία έχει ανοιχτά τα μάτια. Κυρίως μπροστά στις κλειδαρότρυπες. Παρακολουθεί τα διαβάσματα μας, τους αγνούς μας έρωτες, το ξεφύλλισμα των άλμπουμ με τις φωτογραφίες από τον εμφύλιο, τα τραγούδια μας. Το μάτι της ματιάζει κυρίως τους νέους ανθρώπους. Τους ρίχνει βορά στην κρεατομηχανή της καριέρας, τους χορταίνει με τα φούμαρα των τηλε-προϊόντων που εισάγονται από το εξαποδώ εξωτερικό. Ο Μεγάλος Αδερφός μπήκε εξόφθαλμα μέσα στο σπίτι μας μέσω του Αντένα, με το Pig-Big Brother και το Fame Story που ακολούθησε. Ένα πρόγραμμα πιο ελαφρύ και από τα μπαλόνια υδρογόνου (ναι, παρά τα όσα λένε τα δελτία της διαπλοκής, υπάρχουν μπαλόνια υδρογόνου), το οποίο θα ήταν γράμμα κενό και όχι καινό αν δε βρίσκονταν κάποιοι πρόθυμοι να το υπηρετήσουν. Ποιoς θα ξεχάσει μια αμερικάνα που την λέγανε Καλομοίρα και η κακομοίρα έκανε την χαριτωμένη μόνο και μόνο για να εξωραΐσει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό; Και να ήταν μόνο αυτή! Ολόκληρος θίασος θυσίασε δίπλα της την αξιοπρέπεια ενός λαού που έχτισε την μακρά ιστορία του στα Μακρονήσια και μνημόνευσε την Ανεξαρτησία του από την μέγγενη των μνημονίων. 

Εξέχουσα προσωπικότητα αυτού του «σύρε και φέρε» τον καπιταλισμό συρφερτού, μία κυρία που έπαιζε στην κιθάρα άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Τραγουδάκια που είχαν κλειστά τα αυτιά στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Δεν ενδιαφέρονταν για το τι θα Φάμε αλλά πως θα αποκτηθεί Fame! Τραγούδια-τραγωδία! Ε, λοιπόν, αυτή ακριβώς διάλεξαν για να στείλουν στην ευρωβουλή τα ράλι των συμφερόντων. Την Ραλλία Χρηστίδου, Χριστέ μου! (Που ήταν και ο πρώτος κομμουνιστής). Για να μας σταυρώσει αφού πρώτα παίξει το μέλλον μας στα ζάρια με υπόκρουση τις κακοφωνίες του παγκόσμιου «Θα σας Fame»! 

Φυσικά υπάρχει απάντηση. Στα Fame Storyα και στον Μεγάλο Αδερφό απαντάμε «και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεδιάζουμε ήσυχα και απλά». 

Έτσι, ήσυχα αλλά Ανήσυχοι, ψηφίζουμε δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ. 

Γιατί μερικές φορές είναι καλύτερο να δαγκώνεις παρά να τραγουδάς.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Νο 3: Η Μυρσίνη τα γυαλιά σας βάζει

Κυρία Γεννηματά: Η δική μας Μυρσίνη Λοΐζου είχε τουλάχιστον το θάρρος να παραδεχτεί δημόσια την πράξη της, και την ευαισθησία να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά της. 

Ένα θάρρος και μια ευαισθησία που δεν έδειξε κανείς από τη δική σας παράταξη, για εγκλήματα όπως το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, το πάρτι της Υγείας και των αμυντικών δαπανών, οι χρυσές εργολαβίες της Ολυμπιάδας, η συστηματική καταλήστευση του δημόσιου χρήματος.

Την τεχνογνωσία να βγάζετε εσείς προσωπικά και οι πολιτικοί σας φίλοι τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών αριθμούς τηλεφώνων σας την αναγνωρίζουμε. 

Εκείνο που κανείς, ποτέ, δεν πρόκειται να σας αναγνωρίσει, είναι το δικαίωμα και το ηθικό ανάστημα να παριστάνετε όλοι σας τον τιμητή. 

Πολύ περισσότερο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μπερδεύετε τον ρόλο της Νέμεσης με τον ρόλο της Ύαινας.

ΣΣ: Το τελευταίο έχει πιο πολύ πλάκα γιατί το έχει γράψει ο ίδιος ο σ. Θανάσης Καρτερός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ