Τους πρωταθλητές Ελλάδας στο Euro 2004 υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, τους πρωταθλητές Ευρώπης το 2004.

Αντιπροσωπεία των διεθνών, που αποτελούσαν οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Κατσουράνης, Τάκης Φύσσας, Γιώργος Σεϊταρίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λάκης και Νίκος Νταμπίζας, ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για την κοινωνική δράση των Legends 2004, την ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Champions For Life», το σχεδιασμό για τον εορτασμό της επετείου των 15 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και την προσπάθεια των διεθνών, να επιστρέψουν στην κοινωνία γενικά και στις ευπαθείς ομάδες ειδικότερα, όσα οι ίδιοι εισέπραξαν στα χρόνια που ακολούθησαν τη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας, 15 χρόνια μετά απ΄ αυτή την εμβληματική επιτυχία του νεότερου Ελληνικού Αθλητισμού. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Ιδίως δε στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, είναι η κορυφαία στιγμή στην Ιστορία του», καλωσόρισε τους διεθνείς ο κ. Παυλόπουλος.

Και συνέχισε: «Αυτό το κάνω σήμερα μαζί σας για δύο, κυρίως, λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι για να σας αποδώσουμε, για μίαν ακόμη φορά, τον έπαινο που σας ανήκει γι΄ αυτό το οποίο επιτύχατε. Γιατί σε τούτο τον Τόπο, ξέρετε, γρήγορα ξεχνάμε ως και σημαντικά πράγματα.

Πέρα από τους ανθρώπους που πέτυχαν πολλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε, πρέπει να επαναφέρουμε στην μνήμη μας αυτό το οποίο έκαναν. Και αυτό το οφείλουμε πολύ περισσότερο γιατί με τον τρόπο αυτό αναδεικνύουμε και το δικό σας παράδειγμα, ως παράδειγμα το οποίο πρέπει να εμπνέει και άλλους, ιδίως τους νεότερους. Αλλά, γενικότερα, το δικό σας παράδειγμα πρέπει να εμπνέει όλους μας και κυρίως εκείνους οι οποίοι εργαζόμαστε συλλογικά, σε οποιοδήποτε χώρο, είτε λέγεται Αθλητισμός, είτε λέγεται Κοινωνική Δημιουργία, είτε λέγεται Πολιτική.

Αναλυτικά και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Πρ. Παυλόπουλος, «πότε εμείς οι Έλληνες πετύχαμε πολλά; Πετύχαμε πολλά όταν αξιοποιήσαμε ακόμα και τις αρετές των ελαττωμάτων μας. Και πότε δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων; Όταν εγκλωβιστήκαμε στα ελαττώματα των αρετών μας. Αυτό θέλω να το θυμάστε καλά και το λέγω σ’ εσάς -είπε απευθυνόμενος στους πρωταθλητές Ευρώπης- για να στείλω το μήνυμα εκεί που πρέπει. Και πρώτα-πρώτα στον ίδιο μου τον εαυτό. Γιατί αυτά που σας λέγω πρέπει πρώτος εγώ να τα εφαρμόσω.

Γι’ αυτό σας είπα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί μου δώσατε αυτή την μεγάλη ευκαιρία να είμαι σήμερα μαζί σας και να ξαναθυμηθούμε και εκείνες τις στιγμές, να πάρετε κι εσείς δύναμη ότι όλοι αναγνωρίζουμε αυτό το οποίο σας ανήκει αλλά, και κυρίως, να δώσουμε αυτό το υπόδειγμα εκεί που πρέπει. Και πριν απ’όλα - σας είπα - σε μένα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ