Μπαλκόνι: Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει 7 έξυπνες & οικονομικές Ιδέες διαχωριστικών για να αποφεύγουμε τους γείτονες

Σε καταστήματα με είδη για τον κήπο, αυτή τη χρονική περίοδο, μπορείτε να βρείτε διάφορα υλικά που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε διαχωριστικά για το μπαλκόνι σας και εν προκειμένης για την προστασία της προσωπικής σας ζωής.

Πέρα από αυτό όμως, χρησιμοποιώντας τα σωστά, θα προσθέσετε μια όμορφη και καλοκαιρινή διακοσμητική πινελιά στο μπαλκόνι σας.

Τα επίμαχα σημεία του μπαλκονιού είναι συνήθως τα πλαϊνά αυτών και εκεί θα εστιάσουμε στη συνέχεια, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Χρησιμοποιήστε παλιά παντζούρια (ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το ύψος του μπαλκονιού σας)

Θα βρείτε σε παλαιοπωλεία ή ακόμη και σε μάντρες με υλικά από παλιές οικοδομές. Βάψτε τα σε μια απόχρωση ανάλογη με τη διακόσμηση και τις αποχρώσεις του μπαλκονιού σας και στη συνέχεια αφού τα ενώσετε μεταξύ τους (σε οριζόντια θέση) με μεντεσέδες για ξύλινες επιφάνειες (θα βρείτε σε καταστήματα κιγκαλερίας) κρεμάστε τα από το ταβάνι. Κάντε το μπαλκόνι σας μέρος του σπιτιού σας και κρεμάστε μπροστά από τα παντζούρια μια κουρτίνα.

Για το κρέμασμα αυτής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό και οικονομικό κουρτινόξυλο (βρίσκετε εύκολα σε μεγάλα καταστήματα με είδη για το σπίτι) ή διαφορετικά μία μεταλλική ντίζα (θα βρείτε σε καταστήματα με εξοπλισμό για κουρτίνες). Με αυτή την κατασκευή όχι μόνο δεν θα σας «παίρνουν μάτι» τα αδιάκριτα βλέμματα αλλά έχετε και το πιο στιλάτο μπαλκόνι.

Συμβουλή

Καλό θα είναι αφού κρεμάσετε την κατασκευή των παντζουριών από το ταβάνι σας να ενώσετε το κατώτερό τους μέρος με το κάγκελό σας έτσι ώστε να τα ασφαλίσετε και να μην υπάρξουν μελλοντικά προβλήματα ή τραυματισμοί σε ένα ενδεχόμενο αεράκι. Επίσης, κουρτίνες μπορείτε να περάσετε σε οποιαδήποτε πλευρά του μπαλκονιού σας ανεξάρτητα με το αν έχετε τέντες ή όχι.

Μια σειρά από ρολό καλαμιών με σύρμα μπορεί επίσης να σας χαρίσει την ιδιωτικότητά σας. Σε καταστήματα με είδη για τον κήπο μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και έτοιμων διαστάσεων για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Υψώστε τα «τείχη» με τους γείτονες σταθεροποιώντας το ρολό των καλαμιών, σε όρθια θέση, με σύρμα ή τάι ραπ πάνω στο κάγκελο του μπαλκονιού.'

Σημείωση

Αντίστοιχα μπορείτε να βάλετε ένα στόρι καλαμιών σε ρολό (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο) που μπορείτε απλά να το στερεώσετε στο ταβάνι του μπαλκονιού σας και να το ανεβάζετε ή να το κατεβάζετε ανάλογα με τις ανάγκες.

Τελάρα ξύλου

Με το να βάλετε έτοιμα τελάρα ξύλου με οριζόντιες παράλληλες τάβλες πάνω στα κάγκελά σας θα χαίρεστε όχι μόνο την ιδιωτικότητά σας αλλά και μια νέα γωνιά χαλάρωσης. Θα χρειαστεί μονάχα να τα βιδώσετε πάνω στα κάγκελα για να εξασφαλιστεί η σταθερότητά τους. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε εσωτερικά με αντίστοιχα ξύλινα παγκάκια και να φτιάξετε έτσι μια τραπεζαρία για το μπαλκόνι σας ακόμη κι αν είναι ιδιαίτερα μικρό (όσα υλικά αναφέρθηκαν θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο).

Ξύλινα καφασωτά αναρρίχησης φυτών

Τα ξύλινα καφασωτά αναρρίχησης φυτών με διαγώνιες ενώσεις πωλούνται σε έτοιμες διαστάσεις σε καταστήματα με είδη για τον κήπο και αποτελούν μια σωτήρια λύση για πολλά μπαλκόνια. Τα παίρνετε, τα βάζετε στο μπαλκόνι σας και αν δεν θέλετε να τα βιδώσετε στα κάγκελα απλώς τα σταθεροποιείτε με σύρμα ή τάι ραπ. Τα τελάρα αυτά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και μπορείτε επάνω τους να κρεμάσετε ζαρντινιέρες με διάφορα λουλούδια που αντέχουν τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες και γιατί όχι μερικά φυτά που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά σας.

Διάτρητα φύλλα αλουμινίου

Μια εξίσου καλή επιλογή αλλά περισσότερο ακριβή, οφείλουμε να ομολογήσουμε, είναι τα διάτρητα φύλλα αλουμινίου τα οποία μπορείτε να τα βάλετε σε όποιο σημείο του σπιτιού σας θέλετε και όχι απαραίτητα μόνο στο μπαλκόνι. Ωστόσο, για το μπαλκόνι είναι μια εξαιρετική επιλογή αφού πέρα από προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα θα χαρίζουν στο μπαλκόνι σας ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στιλ χωρίς περιττές υπερβολές.

Υφάσματα

Τα κάγκελα του μπαλκονιού σας είτε μόνο της μπροστινής πλευράς είτε περιμετρικά ολόκληρου του μπαλκονιού μπορείτε να τα ντύσετε με υφάσματα ή ακόμη και με ψάθες θαλάσσης  που είναι και της εποχής τώρα! Επιλέξτε υφάσματα σε αποχρώσεις που παραπέμπουν στη φύση και τοποθετήστε μπροστά από αυτά λουλούδια με χρωματιστά άνθη. Φυσικά, αν τα έπιπλά σας είναι μπαμπού τότε μπορείτε να κάνετε έναν εκπληκτικό συνδυασμό και να φτιάξετε ένα μπαλκόνι όμοιο με κήπο.

Φυσικοί τρόποι

Εδώ μάλλον θα πρέπει να κάνουμε λόγο για φυσικούς τρόπους διαχωριστικών. Υπάρχουν διάφορα αναρριχητικά φυτά που μπορούν να σας προσφέρουν προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα και ταυτόχρονα φυσική ομορφιά που όμοιά της δεν υπάρχει. Το μόνο κακό σε αυτή την περίπτωση είναι πως αν τα βάλετε τώρα θα καθυστερήσουν λιγάκι μέχρι να φτάσουν στα ύψη που θέλετε. Υπάρχει όμως ανταλλακτική αλλά δεν είναι φυσική. Οι συνθετικές φυλλωσιές μπορούν να σας προσφέρουν τέλεια κάλυψη σε μηδέν χρόνο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τις στερεώσετε από το ταβάνι του μπαλκονιού σας και αντίστοιχα του δαπέδου σας, αφήνοντας ελαστικότητα εκατοστών στο προϊόν για να μπορεί να κινείται όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν έτσι ώστε να μην έχετε απώλειες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ