Εμφάνιση "Γαλλίδας βασίλισσας" με κόκκινη τουαλέτα η Μπριζίτ Μακρόν - Οι φώτο και τα βίντεο από το γεύμα με το προεδρικό ζεύγος της Κίνας

Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνοδευόμενος από την κομψή σύζυγό του και πρώην διάσημη τραγουδίστρια στη χώρα της, Πενγκ Λιγιουάν. 

Το βράδυ της Δευτέρας η γαλλική προεδρία οργάνωσε επίσημο δείπνο στο Ελιζέ προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Κίνας στο οποίο έδωσαν το «παρών» 200 καλεσμένοι από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Γαλλίας. 

Ανάμεσα τους ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ με την σύζυγό του Πωλίν, ο πρώην κεντροδεξιός πρωθυπουργός Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζακ Λαγκ με την σύζυγό του Μονίκ, ο ηθοποιός Αλέν Ντελόν και ο γνωστός συνθέτης Ζαν Μισέλ Ζαρ, ο οποίος συνόδευε την δημοφιλή στη χώρα της Κινέζα ηθοποιό Γκονγκ Λι.

Ζαν Μισέλ Ζαρ,Γκονγκ Λι.

Αλέν Ντελόν

Christian Estrosi, Laura Tenoudji

Η πρώτη κυρία του στυλ

Η Μπριζίτ Μακρόν για μία ακόμα φορά έκλεψε την παράσταση με την εμφάνιση της, αποδεικνύοντας ξανά ότι κατέχει επαξίως τον τίτλο της "Πρώτης Κυρίας του στυλ". Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου στο δείπνο για το προεδρικό ζεύγος της Κίνας εμφανίστηκε με ένα αέρινο κατακόκκινο μάξι φόρεμα του αγαπημένου της οίκου Louis Vuitton για να τιμήσει έτσι τους υψηλούς καλεσμένους της με το χρώμα της κινεζικής σημαίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει  το γαλλικό Marie Claire

Το κόκκινο, χρώμα του πάθους και της ευτυχίας είναι για τους Κινέζους αγαπημένο χρώμα, όχι μόνο επειδή δεσπόζει στη σημαία τους αλλά και εξαιτίας ενός αρχαίου κινεζικού μύθου. Επίσης στην Κίνα θεωρούν ότι το κόκκινο χρώμα φέρνει τύχη.

Τα "¨καρφιά" του Μακρόν στον Κινέζο πρόεδρο: "Κανείς από εμάς δεν είναι αφελής"

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ «να σεβασθεί την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», την ώρα που υπάρχουν υποψίες ότι το Πεκίνο χρησιμοποιεί την επενδυτική του πολιτική για να διαιρέσει τις χώρες της Ευρώπης.

«Εχουμε διαφορές...Κανείς από εμάς δεν είναι αφελής», δήλωσε ο Μακρόν σε δήλωσή του στο πλευρό του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι. «Ομως σεβόμαστε την Κίνα...και περιμένουμε φυσικά από τους μεγάλους εταίρους μας να σεβασθούν και εκείνοι την ευρωπαϊκή ενότητα, όπως και τις αξίες της».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε την έκκλησή του στην αύξηση της πρόσβασης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην εσωτερική αγορά της Κίνας.

Κάνοντας λόγο για αμοιβαιότητα ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κίνα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να έχουν τον ίδιο βαθμό πρόσβασης στην κινεζική αγορά, όπως έχουν οι κινεζικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη».

Ο Κινέζος πρόεδρος με την σειρά του έδωσε την διαβεβαίωση ότι η Ευρώπη και η Κίνα «προχωρούν μαζί», παρά το γεγονός ότι ορισμένες φορές βρίσκονται σε «ανταγωνισμό» και ζήτησε οι σχέσεις τους «να μην διέπονται από καχυποψία»

.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ