Made in Greece το άπιαστο μέλι Ermionis της Οικογένειας Μπαϊρακτάρη: Τέσσερις γενιές παράδοση, αλλά και ένα μουσείο μελιού

Τέσσερις γενιές παράδοση κρύβονται πίσω από την μελισσοκομία της Οικογένειας Μπαϊρακτάρη στο Κρανίδι, που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με αυτό το αντικείμενο  το 1914.

Η πολύχρονη πείρα και η αγάπη για τα αγνά και ποιοτικά προϊόντα της μέλισσας, οδήγησε την τέταρτη γενιά πλέον που έχει τα ηνία στο να ασχοληθεί με τη μελισσοκομία πιο εντατικά, σε επαγγελματικό επίπεδο, δημιουργώντας το 2007 το πρώτο συσκευαστήριο μελιού κι αρωματικών φυτών στην Αργολίδα.  Ο κ. Κοσμάς Μπαϊρακτάρης και η σύζυγός του συνεχίζουν υπερήφανα την παράδοση, εφαρμόζοντας τις τεχνικές που έμαθαν από τους παππούδες τους.

Tο 2008 δημιουργήθηκε το brand Ermionis με έμφαση στο καλό μέλι, που κατοχυρώνεται με πιστοποιήσεις γεύσης και ποιότητας, ενώ το κτήμα, καθώς και τα αρωματικά φυτά που καλλιεργούνται είναι πιστοποιημένα από τον φορέα ΔΗΩ, ως βιολογικά.

Συνέχεια αυτής της προσπάθειας αποτελεί η δημιουργία του Mουσείου Μελιού & Μέλισσας το 2009, θέλοντας να δώσουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της μέλισσας.

 

Η επιχείρηση αποτελεί πρότυπη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας, ενώ το μέλι μας ελέγχεται κάθε χρόνο για την γνησιότητα του από εγκεκριμένο χημείο.

Το 2017 η εταιρεία εξελίσσεται ακόμη περισσότερο και δημιουργεί κελάρι παλαίωσης για το μελόξιδο που παράγει, ένα προϊόν πατέντας, ξίδι αποκλειστικά φτιαγμένο από μέλι.

Στα προϊόντα της, εκτός από το εκλεκτό θυμαρίσιο μέλι, το μέλι αρωματικών φυτών, το μέλι ερείκης και το μέλι χαρουπιάς, συγκαταλέγονται και ο βασιλικός πολτός, μια υπερτροφή με μοναδικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, η πρόπολη, αλλά και μία σειρά από αρωματικά φυτά, όπως ρίγανη, φασκόμηλο, δάφνη, χαμομήλι, θυμάρι, δενδρολίβανο και ανθό αλατιού.

 

Από την αρχή της λειτουργίας του Ermionis και μέχρι σήμερα συνεχίζεται η δυναμική προσπάθεια για εξέλιξη προς το καλύτερο, προσφέροντας εκλεκτής ποιότητας προϊόντα με συνέπεια κι υπευθυνότητα κι ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ