Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Πρόστιμο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν στη Nike

Πρόστιμο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν καλείται να καταβάλει η Nike για παρεμπόδιση των κανόνων ανταγωνισμού.

Ο κολοσσός αθλητικών ειδών εμπόδισε την πώληση προϊόντων που φέρουν λογότυπα κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων, σε χώρες της Ε.Ε.

Ο περιορισμός που επιβλήθηκε από την εταιρεία επηρέασε προϊόντα ομάδων με το σήμα των Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Ίντερ και αφορά σε προιόντα που φέρουν το σήμα των ομάδων, αλλά όχι της Nike.

«Υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι που θέλουν προϊόντα, με το εμπορικό σήμα της αγαπημένης ποδοσφαιρικής τους ομάδας. Η Nike απαγόρευσε σε πολλούς από τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους της να πωλούν τα προϊόντα αυτά σε άλλη χώρα. Έτσι περιορίζει την προσφορά και αυξάνει τις τιμές. Είναι παράνομο σύμφωνα με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ», ανέφερε η Επίτροπος Μάργκαρετ Βεστάγκερ.

Οι παράνομες πρακτικές έλαβαν χώρα στο διάστημα μεταξύ 2004 - 2017, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να υπογραμμιστεί πως η πολυεθνική εταιρεία έτυχε έκπτωσης 40% επί του επιβληθέντος προστίμου, για τη συνεργασία που επέδειξε στη διάρκεια της έρευνας.

Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνά από τον Ιανουάριο τη χορήγηση παράνομων φορολογικών πλεονεκτημάτων προς τη Nike από την Ολλανδία.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ