Νόμος Κατσέλη: Τι γίνεται μετά το «ναυάγιο» στο EWG - Πότε επιδιώκει συμφωνία η κυβέρνηση

Στον… αέρα ο νέος νόμος Κατσέλη μετά το νέο ναυάγιο στο EuroWorking Group.

Χωρίς καμία έκπληξη ολοκληρώθηκε το το χθεσινό EuroWorking Group, γεγονός αναμενόμενο καθώς οι εποπτικοί φορείς έχουν εντελώς διαφορετικές όψεις από αυτές στις οποίες έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με τον νόμο Κατσέλη.

«Έφεραν ωστόσο μια πρόοδο» έλεγαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, επισημαίνοντας ότι «τη συγκεκριμένη στιγμή θεωρείται σημαντική».

Ασφαλώς, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τον χρόνο καθώς στο Eurogroup της 5ης Απριλίου θα πρέπει να εμφανιστεί με μια λύση που δεν θα στέλνει λάθος μηνύματα στις αγορές αν και κάποιοι δεν απέκλειαν οι συζητήσεις να συνεχιστούν μέχρι και το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών του Μαΐου.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να καταθέσει αύριο, Τετάρτη τη νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, τυχόν αναβολή ωστόσο δεν σημαίνει κρίση αλλά αντίθετα κίνηση καλής θέλησης προς την άλλη πλευρά προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Φυσικά εάν προχωρήσει στην ψήφιση της σχετικής ρύθμισης χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών τότε προφανώς τα πράγματα για το Μέγαρο Μαξίμου προμηνύονται δύσκολα. Όπως γίνεται σαφές, τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει. Η άφιξη των Θεσμών δημιουργεί νέες συνθήκες συζήτησης και ουδείς μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις δεδομένου μάλιστα ότι στην κυβέρνηση περιμένουν να ανοίξει η συζήτηση για την ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία και Εφορία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ