Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας - Το "ισχυρό" μήνυμα του Πρωθυπουργού

Τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν το ελικόπτερο που επέβαινε ο πρωθυπουργός κατά την μετάβασή του στο Αγαθονήσι να προβεί σε ελιγμούς και να χαμηλώσει την πτήση του. 

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο νησί στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.  

Η απάντηση των Τούρκων

Ωστόσο, μέσω πηγών ασφαλείας που αναπαρήγαγαν τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε ότι τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, αλλά έκαναν τα συνήθη καθήκοντά τους.

Οι ίδιες πηγές σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφεραν ότι «οι ισχυρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και κάποιων ξένων ΜΜΕ ότι δήθεν τουρκικά μαχητικά έκαναν παρενοχλήσεις δεν ισχύουν αλλά τα μαχητικά μας έκαναν τις συνήθεις αποστολές τους στο πλαίσιο ασκήσεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι 

Ο ελληνικός λαός «μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του.

Η ιστορία αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο» τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.  

Εν συνεχεία απευθυνόμενος ειδικά στους ακρίτες είπε πως η κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες επεδίωξε και κατάφερε να υπάρχουν σήμερα 9 εκπαιδευτικοί για τα 6 παιδιά, «Πατριωτισμός είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια βλέπατε μόνο τουρκικά κανάλια σήμερα βλέπετε μόνο ελληνικά κανάλια, επίσης πατριωτισμός είναι ότι μέσα στην κρίση βρήκαμε τα χρήματα για έργα υποδομής» υπογράμμισε και χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδα που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ενώ έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία:

«Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς. Όχι νοσταλγώντας το παρελθόν αλλά αδράζοντας το μέλλον. Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός αναφερθείς στην παρενόχληση του ταξιδιού του από τα τουρκικά F16.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ