Τι πρέπει να κάνεις μετά από μία απιστία; Μερικές συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις

Μετά από μία απιστία οι άνθρωποι νιώθουμε πληγωμένοι και προδομένοι.

Ενώ καμία σχέση δεν είναι ίδια με κάποια άλλη, οι μέρες και οι εβδομάδες μετά την αποκάλυψη ενός τέτοιου μυστικού είναι γεμάτες με βαριά και άσχημα συναισθήματα. Κυρίως όμως το ερώτημα αν θα πρέπει να επιβιώσει μία σχέση μετά από αυτό βασανίζει τους ανθρώπους. Γι αυτό όμως υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της απιστίας για να καταλάβουμε τις πραγματικές μας ανάγκες αν συμβεί αυτό στην δική μας σχέση.

Τα ερωτηματικά είναι συνήθως πολλά και το κενό και η θλίψη κυριαρχούν. Όμως τα βήματα που πρέπει να πάρει όποια γυναίκα βρεθεί σε αυτή τη θέση είναι συγκεκριμένα. Επιπλέον αυτά τα βήματα θα βοηθήσουν να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις της, αναφέρει το ediva.gr.

Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις
Ο θυμός και η απογοήτευση κάνουν το μυαλό να παίρνει γρήγορες στροφές αλλά σίγουρα δεν είναι καλοί σύμβουλοι στη λήψη αποφάσεων. Μπορεί να αποφασίσεις να μείνεις ή να φύγεις από τη σχέση ή ακόμα και να εκδικηθείς. Οι τρόποι αντιμετώπισης της απιστίας είναι σαφείς σε αυτό το θέμα. Πρέπει να πάρεις τον χρόνο σου μέχρι να πάρεις κάποια απόφαση.

Σκέψου συνολικά την κατάσταση
Είτε θες να μιλήσεις με το αγόρι σου είτε όχι, στην παρούσα φάση ίσως δεν ξέρεις όλη την ιστορία. Βέβαια το να κάνεις υποθέσεις δεν είναι καλό για σένα. Πριν πάρεις την απόφαση να ακούσεις την δική του πλευρά, σκέψου αν τα νέα της απιστίας ήταν κάτι που σε έριξε από τα σύννεφα ή αν γενικά η συμπεριφορά του δεν ήταν τόσο καλή εξαρχής.

Κατέγραψε τα συναισθήματα σου
Αν και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, αν καταγράψεις σε ένα χαρτί τα συναισθήματα που νιώθεις θα καταλάβεις λίγο καλύτερα τις ανάγκες σου. Μπορεί να έχεις την επιθυμία να τα συγχωρήσεις όλα για να επιστρέψει η κανονικότητα στη σχέση σου. Αυτή όμως μπορεί να μην είναι μία πραγματική ανάγκη που έχεις.

Φρόντισε τον εαυτό σου
Επειδή νιώθεις άσχημα με αυτό που συνέβη δεν πρέπει να παραμελήσεις τον εαυτό σου. Φρόντισε να κοιμάσαι και να τρως σωστά και μην παραμελήσεις την κοινωνική σου ζωή, την δουλειά και τα χόμπι σου. Η ζωή μας δεν φτάνει μόνο μέχρι εκεί που φτάνει μία σχέση αλλά είναι ένα σύνολο πραγμάτων που συμπληρώνει την δική μας ευτυχία.

Προχώρησε παρακάτω
Για να βελτιώσουμε μία κατάσταση χρειάζεται πολλή δουλειά. Εδώ πρέπει να κρίνεις ανάλογα την σοβαρότητα της σχέσης το αν θα την τελειώσεις ή όχι. Για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπάρχουν σύμβουλοι που μπορούν να βοηθήσουν. Αν πάλι αποφασίσεις ότι η απιστία δεν συγχωρείται θα πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ