Το ρόφημα της ημέρας από τον Άκη Πετρετζίκη: Θρεπτικότατος χυμός με kale και μαρούλι

 Ότι πιο υγιεινό και θρεπτικό. 

Συστατικά

  • 2 πράσινα μήλα
  • 6 κλωνάρια σέλερι
  • 80 γρ. kale
  • ½ μαρούλι romaine
  • 1 μεγάλο αγγούρι, καθαρισμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. νερό
  • πάγος, για το σερβίρισμα
  • 4-6 φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα μήλα στα 4 και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Καθαρίζουμε με το πίλερ τα σέλερι από τις ίνες τους.
  • Ρίχνουμε τα μήλα στο μπλέντερ μαζί με το σέλερι, το kale, τα φύλλα του μαρουλιού, το αγγούρι με τα σπόρια του, τον χυμό λεμονιού και το νερό.
  • Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με πάγο και 1 φέτα λεμονιού σε κάθε ποτήρι.  

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ