«Τέλος χρόνου, Τερέζα»: Τα βρετανικά ΜΜΕ δίνουν τη χαριστική βολή στη Μέι

Η Μέι σχεδιάζει διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών με επιλογές του Brexit.

Την ευκαιρία στους βουλευτές να ψηφίσουν με τη λεγόμενη διαδικασία ενδεικτικών ψηφοφοριών για να βρεθεί μια διέξοδος στο Brexit, εξετάζει η Τερέζα Μέι, όπως αναφέρει ο πολιτικός αρχισυντάκτης της TelegraphΣτίβεν Σουίνφορντ σε σημερινό του άρθρο. 

«Η Βρετανίδα πρωθυπουργός», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «αναμένεται να αποκαλύψει σχέδια για τη διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών» για να συμπληρώσει πως στις αρχές της εβδομάδας θα δοθούν σε ανώτερους υπουργούς έγγραφα με διαφορετικές επιλογές: «Συμφωνία της Μέι, Brexit χωρίς συμφωνία, νέο δημοψήφισμα, ανάκληση του Άρθρου 50, μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την τελωνιακή ένωση και παραμονή στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sun, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα με το πρωτοσέλιδο «Τέλος χρόνο Τερέζα», στο βασικό της άρθρο σημειώνει πως η Μέι πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή της μόλις η συμφωνία της για το Brexit εγκριθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο δε, η μοναδική ευκαιρία της Βρετανίδας πρωθυπουργού για να εγκριθεί η Συμφωνία της από τη Βουλή, είναι να ορίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποχώρησή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ