Τινάζει την μπάνκα στον αέρα η Μέρκελ - Σε τι ποσό θα ανέλθει το μηνιαίο της εισόδημα

Σημαντική αύξηση στους μισθούς των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών στη Γερμανία.
 

Αυξήσεις στους μισθούς των στελεχών και των βουλευτών ετοιμάζει το Βερολίνο. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας, η Καγκελάριος και τα μέλη της κυβέρνησης θα λάβουν αυξήσεις ύψους 3,09% ενώ όλοι οι βουλευτές θα δουν αύξηση 3,1% στις αποδοχές τους. 

Όπως σημειώνει η Bild, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και οι προκάτοχοί του θα δουν αυξήσεις ύψους 660 ευρώ μηνιαίως, η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ 600 ευρώ και οι υπουργοί κατά 500. Η αποζημίωση δε των αξιωματούχων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, όπως η Μέρκελ και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης, θα αυξηθεί έτι περαιτέρω σε μερικούς μήνες, καθώς θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις των αποδοχών των βουλευτών, οι οποίες θα σπάσουν το «φράγμα» των 10.000 ευρώ και θα φθάσουν τις 10.083,47 ευρώ.

Έτσι, η Γερμανίδα καγκελάριος θα εισπράττει 25.060 ευρώ (από 24.300) τον μήνα, ενώ οι κοινοβουλευτικοί υπουργοί 21.460 (από 20.820). Εξωκοινοβουλευτικοί είναι αυτή την περίοδο ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, η υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Γιούλια Κλέκνερ, η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ και η υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ