Λονδίνο-Σίδνεϊ σε μία ώρα υπόσχεται η SpaceX! Ο Έλον Μασκ κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα (φωτό) 

Λονδίνο-Σίδνεϊ σε 1 ώρα υπόσχεται η SpaceX του Elon Musk!
 

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ο Elon Musk, επιχειρηματίας, υπέρμαχος της τεχνολογίας, επικεφαλής της SpaceX και συνιδρυτής της Tesla, έχει βαλθεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε ανθρώπου που αγαπά τα ταξίδια! 

Η SpaceX, έχει προβεί σε μια σειρά επιτυχημένων εκτοξεύσεων στο διάστημα, τοποθετώντας το διαστημικό ταξίδι στο προσκήνιο της έρευνας και της εξερεύνησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εταιρεία επικεντρώνονται στις «προτάσεις» της UBS, μιας ελβετικής εταιρείας επενδύσεων, που πιστεύει ότι οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων θα γίνουν παρελθόν χάρη στον πύραυλο Starship, που θα πραγματοποιήσει τα πρώτα ταξίδια το 2023, όπως σημειώνει το pcmag.com.

Την ώρα που το Starship έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι και στον Άρη, οι ιθύνοντες της UBS εικάζουν ότι η μεγαλύτερη και καλύτερη δυνατότητα που προσφέρει ο πύραυλος έγκειται στην αντικατάσταση ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων στη Γη. Μέχρι το 2030, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι θα μπορούν να εκτελούν το σημερινό μακρινό ταξίδι 20 ωρών που συνδέει το Λονδίνο με το Σίδνεϊ σε λιγότερο από μια ώρα χρησιμοποιώντας το διάστημα. Σημειώνεται, πως το Starship έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μόνο 100 επιβάτες, οπότε οι ολιγόωρες αυτές πτήσεις ανάμεσα σε μακρινούς προορισμούς, πιθανότατα θα είναι προσβάσιμες μόνο στους πλουσίους, σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ