Άνοιξαν οι ουρανοί και μια τεράστια τρύπα έκανε την εμφάνιση της - Το μυστήριο της δίνης στα ΗΑΕ (φώτο-βίντεο)

Σαν να «είχε ρίξει ο Θεός μια πέτρα σε μια λίμνη»

Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έμειναν "άφωνοι" όταν μία μυστηριώδης δίνη εμφανίστηκε ξαφνικά  στον ουρανό πάνω από την πόλη Αλ Αϊν το Σαββατοκύριακο. Η μεγάλη κυκλική δίνη στον ουρανό αναδύθηκε μέσα από ένα άλλο βαρύ σύννεφο κοντά στα σύνορα με το Ομάν, κι έμοιαζε σαν κάποιος να κάποιος να είχε ανοίξει μία τρύπα στην ατμόσφαιρα.

Ο αστρονόμος και μετεωρολόγος Ιμπραήμ Αλ Τζαρβάν δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο από την τρύπα στο Twitter, προσθέτοντας πως η «σπάνια και όμορφη όψη» του αναφέρεται και ως «σύννεφο με τρύπα».

Ένας χρήστης απάντησε πως έμοιαζε σαν να «είχε ρίξει ο Θεός μια πέτρα σε μια λίμνη» ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν αυτό το παράξενο φαινόμενο είχε προκληθεί από ένα UFO.

Αλλά οι μετεωρολόγοι έδωσαν τη λύση του μυστηρίου με μια επιστημονική εξήγηση για την τρύπα.Όπως είπαν, σχηματίζονται συνήθως σε μεσαία ή σύννεφα της ανώτερης ατμόσφαιρας από υπερψυγμένα σταγονίδια νερού σε θερμοκρασία κάτω από 0 ° C αλλά όχι τελείως παγωμένα.

Όταν μέσα από αυτά τα σύννεφα περάσει ένα αεροσκάφος μπορεί να προκαλέσει διαστολή και ψύξη του αέρα καθώς περνάει μέσα από τα πτερύγια του, αναφέρει η Daily Mail.

Αυτή η αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να είναι αρκετή για να κάνει τα υπερψυγμένα σταγονίδια να παγώσουν και να σχηματίσουν κρυστάλλους πάγου που είναι αρκετά μεγάλοι για να πέσουν από το στρώμα σύννεφων σε αυτό το χαρακτηριστικό σχήμα. Αυτό που συμβαίνει στη μέση του σύννεφου είναι η συγκεκριμένη τρύπα και είναι ουσιαστικά το χιόνι.

Μερικές φορές , οι συγκεκριμένες τρύπες μπορούν να φτάσουν σε διάμετρο μέχρι και τα 50 χιλιόμετρα μέσα σε μία ώρα αφότου αρχίσουν να παγώνουν τα σωματίδια.

Παρόλο, πάντως, που οι επιστήμονες έχουν σαφή εξήγηση για την προέλευση του φαινομένου αυτού, δεν είναι κάτι σύνηθες και γι’ αυτό πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για UFO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ