Αυτός ήταν τελικά ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης- Ο μανιακός δολοφόνος αποκαλύπτεται 130 χρόνια μετά (φώτο)

Το μυστήριο με την πραγματική ταυτότητα του πιο διάσημου δολοφόνου όλων των εποχών, λύθηκε χάρη στην εξέταση DNA, που έγινε σε ενσάρπα που ανήκε σε ένα από τα θύματα του

Η πραγματική του ταυτότητα ήταν ένα άλυτο μυστήριο για τους εγκληματολόγους για πάνω από έναν αιώνα. Ο μύθος του πιο γνωστού serial killer όλων των εποχών δημιούργησε βιβλία , ταινίες και θεωρίες που κυμαίνονται από το εύλογο έως το πιο παράξενο.

Τώρα χάρη στην επιστήμη της γενετικής και τη σύγχρονη ιατροδικαστική επιστήμη αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του μανιακού δολοφόνου που ήταν υπεύθυνος για  τουλάχιστον πέντε φόνους γυναικών στο Λονδίνο του 19ου αιώνα. Τα στοιχεία του DNA, έδειξαν ποιος από τους έξι βασικούς υπόπτους για τις δολοφονίες του Τζακ του Αντεροβγάλτη ήταν ο πραγματικός δολοφόνος.

Μια ενσάρπα που ανήκε σε ένα από τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου την Catherine Eddowes , βρέθηκε και οι αναλύσεις DNA, έδειξαν ότι είχε πάνω της αίμα δικό της και αίμα του δολοφόνου. Η ανακάλυψη ορόσημο έγινε 'όταν ο  επιχειρηματίας Russell Edwards, ηλικίας 48 ετών, αγόρασε το σάλι σε δημοπρασία και ζήτησε τη βοήθεια του Δρ Jari Louhelainen, ενός παγκοσμίου φήμης ειδικού στην ανάλυση γενετικών αποδείξεων από ιστορικά εγκλήματα.

Ο Louhelainen κατάφερε να εξετάσει το DNA της Eddowes, συγκρίνοντας το με αυτό των απογόνων της και να εξετάσει και το DNA, του δολοφόνου.Πρόκειται, λένε, για έναν 23χρονο, την εποχή εκείνη, Πολωνό κομμωτή, ονόματι Άαρον Κοσμίνσκι.

Άαρον Κοσμίνσκι

Το DNA του Κοσμίνσκι. ταυτοποιήθηκε μαζί με αυτό της Catherine Eddowes την οποία είχε δολοφονήσει το φθινόπωρο του 1888 στο White Chapel.Ο διεστραμμένος φονιάς της είχε σκίσει τα μάγουλα και της αφαίρεσε το νεφρό, το οποίο φέρεται στη συνέχεια να καταβρόχθισε.

H Έντοους ήταν η δεύτερη γυναίκα που πιστεύεται ότι δολοφόνησε εκείνη τη νύχτα ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, αφού είχε κόψει μια ώρα νωρίτερα το λαιμό της Ελίζαμπεθ Στράιντ

Η εσάρπα ήταν στην κατοχή του David Melville-Hayes, από την οικογένεια της Eddowes. Μέχρι σήμερα φυλασσόταν στο Scotland Yard’s Crime Museum, σαν έκθεμα σχετικό με τις δολοφονίες του Τζακ.

 

Ο επιχειρηματίας Russel Edwards αγόρασε την εσάρπα και ξεκίνησε τις δικές του έρευνες με τη βοήθεια του Louhelaine ο οποίος στο παρελθόν δούλευε για λογαριασμό της Interpol και πλέον είναι καθηγητής στο Liverpool John Moores University.

Τα τεστ DNA ξεκίνησαν το 2011. Οι πρώτες δοκιμές ήταν άκαρπες, ωστόσο πρόσφατα ο Louhelaine εντόπισε πολύ μικρά ίχνη σπέρματος στην εσάρπα, χρησιμοποιώντας την τεχνική των UV φωτογραφικών απεικονίσεων. Στην εσάρπα βρίσκονταν βέβαια και κηλίδες αίματος που διαπιστώθηκε ότι όντως ήταν αίμα του θύματος.

Για την ταυτοποίηση του αίματος της Eddowes συνεργάστηκε μια μακρινή απόγονος της, η Karen Miller, που έδωσε δείγμα δικού της γενετικού υλικού.

Για την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του δολοφόνου, συνεργάστηκε μια μακρινή απόγονος της κόρης του Kosminski που ωστόσο δεν έδωσε σχετική άδεια για δημοσιοποίηση των προσωπικών της στοιχείων.

Ο Kosminski ήταν 23 ετών όταν έλαβαν χώρα οι δολοφονίες, και ζούσε με τους δύο αδελφούς του και τη μια αδερφή του στην Greenfield Street, μόλις 200 μέτρα από όπου δολοφονήθηκε το τρίτο θύμα του, η Elizabeth Stride.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη τη χρονιά, ήταν ένας εκ των βασικών υπόπτων, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί στοιχεία εναντίον του. Οι Αρχές άλλωστε της εποχής δεν διέθεταν τα σημερινά μέσα για να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους. Και έτσι, ο μύθος που έγινε και κινηματογραφικό θέμα, συνεχίστηκε στα βάθη του χρόνου.

O Πολωνός κομμωτής πέθανε στο Leavesden Asylum από γάγγραινα, σε ηλικία 53 ετών, το 1919.

Είχε γεννηθεί στην Kłodawa της Πολωνίας το 1865 και το 1881 μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αγγλία όπου και εργάστηκε ως κομμωτής. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές έπασχε από ψυχολογικές διαταραχές από το 1885.

 

Από τότε τουλάχιστον 100 άτομα είχαν αναφερθεί ως ύποπτοι. Μεταξύ αυτών το μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο εγγονός της Βασίλισσας Βικτώριας, Prince Albert Victor, the Duke of Clarence , ο ζωγράφος Walter Sickert, αλλά και ο τέως Πρωθυπουργός, William Gladstone, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσες ακριβώς γυναίκες σκότωσε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Είναι γενικά αποδεκτό ότι δολοφόνησε πέντε, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν τέσσερις και κάποιοι άλλοι επτά ή περισσότερες. Οι πέντε γυναίκες που επίσημα θεωρούνται θύματα του Αντεροβγάλτη είναι:

-Mary Ann (Polly) Nichols, 42 ετών δολοφονήθηκε Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 1888,στο Μπακς Ρόου,στο Χούάιτ Τσ΄΄απελ.

-Annie Chapman, χήρα 47ετών δολοφονήθηκε Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, 1888,στην πίσω αυλή ενός σπιτιού της Χάντμπερυ Στρητ αριθμός 29.

-Elizabeth Stride, 45 ετών δολοφονήθηκε Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 1888 στην αυλή ενός σπιτιού της Βέρνερ Στρητ.

-Catharine Eddowes, 43 ετών, δολοφονήθηκε Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 1888,στην Μιτρ Σκουέαρ, με χρονική διαφορά εύρεσης από το προηγούμενο μιας ώρας.

-Mary Jane (Marie Jeanette) Kelly, δολοφονήθηκε Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 1888.

Οι φόνοι των γυναικών που ήταν εκδιδόμενες, συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους (εκτός από τον φόνο της Mary Jane Kelly), την νύχτα ή τα ξημερώματα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων.

Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα έκανε μερικούς αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις προκύπτει τελικά ότι ο Kosminski είναι ο άνθρωπος εκείνος το προφίλ του οποίου ταιριάζει περισσότερο στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.

Ο Κομίνσκι είχε συνδεθεί για πρώτη φορά με τον διαβόητο αιμοδική δολοφόνο πριν από πέντε χρόνια, όταν ο δρ Jari Louhelainen, εκ των συντακτών της νέας έρευνας, μελέτησε την ίδια εσάρπα, όμως άλλοι επιστήμονες έσπευσαν να τον διαψεύσουν υποστηρίζοντας ότι διέπραξε «σφάλμα νομενκλατούρας». Ωστόσο, με τα νέα ευρήματα φαίνεται πως το μυστήριο της ταυτότητας του Τζακ του Αντεροβγάλτη λύθηκε οριστικά.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ