Σχοινάς για Brexit: Δεν αποκλείεται το "no deal" - Η Ε.Ε. ελπίζει το καλύτερο, προετοιμάζεται για το χειρότερο (βίντεο)

"Ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι κάτι που ουδείς μπορεί να αποκλείσει

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει για το καλύτερο, αλλά είναι επίσης προετοιμασμένη για το χειρότερο», δήλωσε ο επικεφαλής των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξή του στο CNN και τον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.

Έπειτα από μια εποικοδομητική σύνοδο κορυφής και πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, «έχουμε τώρα μια συμφωνία που ξεκαθαρίζει τον ορίζοντα και επιτρέπει στο βρετανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει για το επόμενο βήμα», υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάς.

Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, «ένα Brexit χωρίς συμφωνία ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιθανά αποτελέσματα αυτής της πολύ λυπηρής διαδικασίας. Είναι κάτι που ουδείς μπορεί να αποκλείσει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σε ό,τι μας αφορά, εργαζόμαστε εδώ και μήνες για να ετοιμάσουμε σχέδια που θα επιτρέψουν στους 27 να αντιμετωπίσουν τις πολλές αρνητικές συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία, τα σχέδια αυτά υπάρχουν, ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι μια εν δυνάμει επιλογή, όμως τι μπορούμε να κάνουμε; Εμείς είμαστε ο εταίρος που εγκαταλείπεται, δεν φύγαμε εμείς, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκείνο που άνοιξε την πόρτα και έφυγε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ