Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Πέτρος Δούκας υποψήφιος δήμαρχος στη Σπάρτη- "Μια Σπάρτη με παγκόσμια ακτινοβολία, πιο όμορφη, πιο ευχάριστη, πιο ασφαλή, πιο φιλική"

Η δήλωση του Πέτρου Δούκα που αποδέχθηκε την πρόσκληση των πολιτών της Σπάρτης να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της πόλης

«Αλλά είναι και χρέος όλων μας να αναδείξουμε το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της πόλης μας• την ιστορία,  τον πολιτισμό και την ακτινοβολία της που ούτε εμείς οι ίδιοι έχουμε εκτιμήσει επαρκώς!

Πρέπει η Σπάρτη και ο Μυστράς να γίνουν όχι μόνο παγκόσμια κέντρα Ιστορικών ερευνών, αλλά και των Πολιτικών Επιστημών, δεδομένου ότι το Σύνταγμα του Λυκούργου θαύμασαν και ύμνησαν όχι μόνο οι σπουδαιότεροι αρχαίοι φιλόσοφοι, αλλά το αντέγραψαν οι Ρωμαίοι και οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους!

Πρέπει να προσελκύσουμε στη Σπάρτη τις πιό κορυφαίες προσωπικότητες στα θέματα αυτά. Ναι λοιπόν, θα δώσω και εγώ το παρών δίπλα σας!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Δούκας στην ανακοίνωσή του αποδεχόμενος την πρόσκληση πολιτών της Σπάρτης να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πέτρου Δούκα

Αγαπητοί Συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
Σπαρτιάτισσες και Σπαρτιάτες,

Συγκινήθηκα ιδιαίτερα από το μέγεθος και το εύρος της παραίνεσής σας να διεκδικήσω τη Δημαρχία της αγαπημένης μας πόλης, και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη μεγάλη αναμόρφωση που θα της δώσει τη θέση που ιστορικά της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα!

Πραγματικά το κάλεσμά σας με συνεπήρε!

Με εξέπληξε το πόσο γρήγορα σπουδαία στελέχη της δημοτικής αυτοδιοίκησης (νυν και πρώην) όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι στο Δήμο, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, απλοί εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές, αλλά και σωματεία και οργανώσεις, συντάχθηκαν με αυτή τη δική σας πρωτοβουλία δημοτών!

Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε!

Είναι τόσα που μπορούν να γίνουν για τη πόλη, γιά όλη την γύρω περιοχή, τις γύρω κωμοπόλεις και τα χωριά .  Καθαριότητα, ασφάλεια, σταθμοί για τα παιδιά, απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, αυτοματοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση για όσους μπορούν να την αξιοποιήσουν, μέριμνα για τους ασθενέστερους και τους ηλικιωμένους, στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, ανάπτυξη του εθελοντισμού (τεράστια αναξιοποίητη δύναμη), βελτίωση των σχολείων μας και της εκπαίδευσης, άθληση της νεολαίας, συνεργασία με σπουδαίους εκπαιδευτικούς φορείς, δρόμοι, μεταφορές, αποχέτευση, ανάπλαση των χώρων, προσέλκυση επενδυτών και επενδύσεων φιλικών προς το περιβάλλον για να έχουν δουλειά τα παιδιά μας.

Πρέπει να  κάνουμε τη πόλη μας πιό όμορφη, πιό καλαίσθητη, να ομορφήνουμε τις όχθες του Ευρώτα, και τόσα άλλα!

Αλλά είναι και χρέος όλων μας να αναδείξουμε το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της πόλης μας• την ιστορία,  τον πολιτισμό και την ακτινοβολία της που ούτε εμείς οι ίδιοι έχουμε εκτιμήσει επαρκώς!

Πρέπει η Σπάρτη και ο Μυστράς να γίνουν όχι μόνο παγκόσμια κέντρα Ιστορικών ερευνών, αλλά και των Πολιτικών Επιστημών, δεδομένου ότι το Σύνταγμα του Λυκούργου θαύμασαν και ύμνησαν όχι μόνο οι σπουδαιότεροι αρχαίοι φιλόσοφοι, αλλά το αντέγραψαν οι Ρωμαίοι και οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους!

Πρέπει να προσελκύσουμε στη Σπάρτη τις πιό κορυφαίες προσωπικότητες στα θέματα αυτά.

Ναι λοιπόν, θα δώσω και εγώ το παρών δίπλα σας!

Μόλις επιστρέψω από το εξωτερικό, θα βρεθώ κοντά σας για να σας ακούσω, για να φέρουμε κοντά μας, χωρίς καμία δέσμευση ή προκατάληψη, όσους εσείς θεωρείτε γνωστικούς, ορεξάτους και καταξιωμένους.
Για να συστρατεύσουμε όσες δυνάμεις θα ήθελαν να δώσουν τη μάχη μαζί μας και να αναπτύξουμε όλοι μαζί το πρόγραμμά μας! 

Γιατί αξίζουμε μια Σπάρτη με παγκόσμια ακτινοβολία, μια Σπάρτη πιό όμορφη, πιό ευχάριστη, πιό φιλική, πιό ασφαλή, πιο ανταποδοτική για εμάς και τα παιδιά μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους!
-Πέτρος Γ. Δούκας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ