Ιταλία: Η άγρια υποδοχή του οδηγού του λεωφορείου στη φυλακή - "Ήθελα να χρησιμοποιήσω τα παιδιά σαν ανθρώπινη ασπίδα" ( φώτο-βίντεο)

Ο άγραφος νόμος της φυλακής και η απολογία του οδηγού που έκαψε το λεωφορείο που ήταν γεμάτο παιδιά

Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου που κράτησε ομήρους 51 μαθητές ενώ κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, την Τετάρτη, δήλωσε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι ήθελε να τους χρησιμοποιήσει ως "ανθρώπινες ασπίδες" προκειμένου να επιβιβαστεί σε κάποιο αεροπλάνο και να φύγει για την Αφρική.

"Ήθελα να πάω στην πίστα του αεροδρομίου Λινάτε με τα παιδιά που θα χρησιμοποιούσα ως ασπίδα και να φύγω αεροπορικώς για την Αφρική, με εντυπωσιακό τρόπο", φέρεται να δήλωσε σε μια από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. "Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν" διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ο Ουσεϊνού Σι, που κατάγεται από τη Σενεγάλη αλλά πήρε την ιταλική υπηκοότητα πριν από 18 χρόνια.

Οι καραμπινιέροι απέκλεισαν τον δρόμο και τότε ο Σι έβαλε φωτιά στο σχολικό. Όλα τα παιδιά κατάφεραν την τελευταία στιγμή να βγουν έξω από τα πίσω παράθυρα, αφού οι αστυνομικοί έσπασαν τα τζάμια.

Ο Σι ισχυρίστηκε ότι με την πράξη του ήθελε να τραβήξει την προσοχή στην τραγωδία των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο. Σήμερα, επανέλαβε και πάλι στους ανακριτές ότι δεν ήθελε να βλάψει κανέναν.

"Άκουγα τις φωνές των παιδιών στη θάλασσα που μου έλεγαν: κάνε κάτι συγκλονιστικό για μας, αλλά χωρίς να βλάψεις τα παιδιά", ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συνήγορος του Ουσεϊνού Σι ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον πελάτη του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ο 47χρονος οδηγός φέρεται, σύμφωνα με την Corriere, ότι εξέφρασε μίσος για "τους λευκούς" οι οποίοι "εισέβαλαν και αποίκισαν" την Αφρική, αναγκάζοντας τους Αφρικανούς να μεταναστεύσουν και "να πεθαίνουν στη Μεσόγειο". Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μιλάνου, Αλμπέρτο Νόμπιλι, είπε ότι ο Σι είχε αναρτήσει στο YouTube ένα βίντεο με τον τίτλο "Αφρική, εξεγέρσου".

Η υποδοχή στις φυλακές

Στο μεταξύ σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere De la Sera οι κρατούμενοι  των φυλακών του San Vittore, υποδέχθηκαν τον Σι, με βρισιές, αυγά και λεμονόκουπες εφαρμόζοντας τον "άγραφο νόμο της φυλακής", εναντίον όσων βλάπτουν παιδιά.

Όλη τη νύχτα εκτόξευαν αυγά, πορτοκάλια και λεμονόκουπες στην πόρτα του κελιού του και δεν τον άφησαν να κοιμηθεί λεπτό. Η διοίκηση της φυλακής αποφάσισε να μεταφέρει τον Σι σε ειδικό προστατεύομενο κλίμα, εκεί που κρατούνται όσοι φυλακισμένοι δεν μπορούν να είναι μαζί με τους άλλους.

Στο τμήμα 402 κρατούνται όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά παιδιών ή γυναικών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ