Vintage Story: Αυτές οι 12 "κούκλες" ήταν το πολυτελέστερο αυτοκίνητο πλουσίων του ‘30 (φώτο)

Το μοντέρνο αεροδυναμικό Design των  Lincoln-Zephyr , που τα έκανε τόσο δημοφιλή στους πλούσιους της εποχής, ήταν εμπνευσμένο από τον Ζέφυρο

Τα αυτοκίνητα  Lincoln-Zephyr της Ford, τα λάνσαρε ο Lincoln την τετραετία 1936-1940. Ξεχώρισαν αμέσως για την καλή τιμή για την κατηγορία τους και για την πολυτέλεια τους. Με υψηλή για την εποχή τεχνολογία, πολυτελή κατασκεύη , υψηλές ταχύτητες και τιμή που "δεν τίναζε την μπάνκα στον αέρα", απέκτησαν γρήγορα πολλούς φίλους.

Σχεδιασμένο από τον Eugene Turenne Gregorie, το Lincoln-Zephyr χαιρετίστηκε ως ένα εξαιρετικά μοντέρνο αυτοκίνητο όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1935. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, θύμιζε την πρύμνη πλοίου, κάτι που έκανε τα Lincoln-Zephyr  να διαφέρουν από όλα τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 30.

Το μοντέρνο αεροδυναμικό Design των  Lincoln-Zephyr , που τα έκανε τόσο δημοφιλή στους πλούσιους της εποχής, ήταν εμπνευσμένο από τον Ζέφυρο , ο οποίος στην ελληνική μυθολογία ήταν προσωποποίηση του δυτικού ανέμου.

Σήμερα τα  Lincoln-Zephyr ,  είναι πολύ σπάνια μοντέλα και η τιμή τους είναι πολύ υψηλή, όπως αναφέρει το vintag.es

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ