Δήλωση βόμβα του Μάριο Ντράγκι: Οι επιχειρήσεις να ετοιμάζονται για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι αρνητικές συνέπειες για την ευρωζώνη θα είναι περιορισμένες αλλά παραδέχθηκε ότι κάποιες χώρες είναι περισσότερο εκτεθειμένες από άλλες

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να εντείνουν την προετοιμασία τους για ένα πιθανό Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε πηγή της ΕΕ.

«Αρχές και κεντρικές τράπεζες είναι προετοιμασμένες αλλά ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να εντείνει τις προετοιμασίες», δήλωσε ο Ντράγκι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με πηγή.

Στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, το εμπόριο μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπο με φραγμούς στο εμπόριο και περιορισμούς για τις επιχειρήσεις.

Ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι αρνητικές συνέπειες για την ευρωζώνη θα είναι περιορισμένες αλλά παραδέχθηκε ότι κάποιες χώρες είναι περισσότερο εκτεθειμένες από άλλες, δήλωσε η πηγή.

Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με μεγάλες εμπορικές ροές με τη Βρετανία και πιθανόν να υποστούν μεγαλύτερο πλήγμα από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αναφέρει το ΑΠΕ

Ο Ντράγκι δήλωσε επίσης στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να αντιμετωπίζει «παρατεταμένη αδυναμία και διάχυτη αβεβαιότητα» αλλά οι κίνδυνοι μιας ύφεσης παραμένουν «αρκετά χαμηλοί», δήλωσε η πηγή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ