«Τώρα ο Τσίπρας θα καταλάβει τι αντιμετώπισε ο Σαμαράς»: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου περιγράφει με το δικό του στυλ, το σκηνικό πριν τις εκλογές

Ο φόβος μπροστά στο εκλογικό πέναλτι

Η πεποίθησή μου, εδώ και καιρό, ήταν πως η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της φερεγγυότητας των τραπεζών θα προσδιορίσει τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών. Τώρα που η κυβέρνηση επιμένει στην προσέγγιση «δώσ’ τα όλα» Φλαμπουράρη, μπορούμε να μιλήσουμε για βεβαιότητα. Εκτός αν, τελικά, αντί ο κ. Τσίπρας να σηκώσει το φλάμπουρο της ανυπακοής στην Επιτροπή, φοβηθεί τόσο ώστε να «παγώσει» τα πάντα επιλέγοντας μια στάση «βλέποντας και κάνοντας».

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στην kathimerini.gr

Ο κ. Τσίπρας θα καταλάβει τώρα όσα σκληρά αντιμετώπισε ο Αντώνης Σαμαράς. Τώρα που τους «έλυσε» το Σκοπιανό και ενόσω ανεβαίνουν οι τόνοι με τις επικίνδυνες ακροβασίες των Τιράνων, ενώ μάλιστα αμφισβητείται η σταθερότητα στη γειτονική Τουρκία και με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δυσκολεύεται στον συντονισμό της υπόθεσης Ορμπαν, εξαφανίζεται η σχεδόν εκνευριστική υποστήριξη των Ευρωπαίων σε όσα έκανε κι έλεγε το δίδυμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν πρέπει να αγνοήσουμε πάντως την περίπτωση να επικρατήσει σαστιμάρα. Αν ο κ. Τσίπρας δεν πιστέψει τις πραγματικές (αφού μάλιστα δεν υπάρχουν «μυστικές») μετρήσεις και τολμήσει να πάει στις ευρωεκλογές χωρίς να στήσει δίπλα και την «κυβερνητική» κάλπη, τότε οι ψηφοφόροι θα βρουν μια θαυμάσια ευκαιρία να «τον» μαυρίσουν.

Αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς απαραιτήτως να εισπράξει όλη τη δυσαρέσκεια η Νέα Δημοκρατία. Μπορεί, ενώ επ’ ουδενί δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογείς να επιλέξουν κάποιο από τα πολλά μικρότερα κόμματα. Η κυβέρνηση μπορεί να χάσει δέκα μέχρι και δεκαπέντε μονάδες από το ποσοστό του Σεπτεμβρίου 2015. Θα βρεθεί δηλαδή με 25% ή ακόμη και 20% (από το 35,5%). Ενώ η Ν.Δ, ακόμη κι αν δεν σαρώσει στην ψήφο των ευρωεκλογών, θα έχει σίγουρα προσθέσει πολλές μονάδες στο 28% του 2015. Αυτή η αντίστροφη μέτρηση θα καταστεί προσδιοριστική των περαιτέρω εξελίξεων, στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας φοβηθεί και δεν ζητήσει, εδώ και τώρα, την ανανέωση της κυβερνητικής εντολής, για την οποία διαλαλεί ότι με άνεση μπορεί να κερδίσει.

Οι Ευρωπαίοι βλέπουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει καμία διάθεση να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα. Διαπιστώνει ότι η Επιτροπή χρησιμοποιήθηκε, με ευθύνη κυρίως του κ. Μοσκοβισί, ως εργαλείο παραχάραξης της τελικής απόφασης του Eurogroup για όσα μέτρα θα συνόδευαν τη ρύθμιση χρέους που γιορτάστηκε από το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου με τη «φιέστα της γραβάτας» στο Ζάππειο.

Η αγωνία όλων τώρα αφορά την άνοδο των άκρων στο κέντρο της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει. Ας πρόσεχαν οι Ελληνες!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ