Πιο ασφαλείς οι ελληνικές τράπεζες - Πώς τις αξιολογεί ο οίκος Moody's

Τι αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίο του οίκου Moody’s για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Σημαντική μείωση του κινδύνου των ελληνικών τραπεζών «βλέπει» η αγορά, όπως φαίνεται από την υποχώρηση στα spread των συμβολαίων ασφάλισης έναντι του κινδύνου αθέτησης (τα γνωστά Credit Default Swaps – CDS), που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περίπτωση της Alpha Bank.

Με βάση το εβδομαδιαίο δελτίο του οίκου Moody’s και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας (Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha), βρέθηκαν στη λίστα των εταιρειών με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία μείωση στα spread των CDS, την εβδομάδα 13 – 20 Μαρτίου.

Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στις περιπτώσεις των Eurobank και Πειραιώς, που έχουν τα υψηλότερα κόστη ασφάλισης (πέριξ των 900 μονάδων βάσης, δηλαδή 9%) και έπονται Alpha και Εθνική.

Για την Alpha, η μείωση του κόστους ασφάλισης είναι πιο σημαντική, καθώς την τοποθετεί στη λίστα εταιρειών της Moody’s που, με βάση τις τιμές των CDS, παίρνουν από την αγορά την καλύτερη πιστοληπτική αξιολόγηση. Σύμφωνα δε το κόστος ασφάλισης, η Alpha «βαθμολογείται» από την αγορά με Caa1, ενώ η Moody’s την βαθμολογεί με Caa2.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ