Σπάνιο ιατρικό περιστατικό στην Κολομβία: Μωρό γεννήθηκε... έγκυος στο δίδυμο αδελφάκι του!

Το γύρο του κόσμου κάνει η περίπτωση του μωρού που γεννήθηκε έγκυος και μέσα στην κοιλιά του μεγάλωνε - ατελώς - το δίδυμο αδελφάκι του!

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, η σπάνια αυτή περίπτωση είχε εντοπιστεί στον προγεννητικό έλεγχο στον 7ο μήνα, γι' αυτό και οι γιατροί αποφάσισαν τοκετό στην 37η έβδομάδα κύησης, ώστε το δίδυμο να σταματήσει να αναπτύσσεται και να αποτραπεί ο κίνδυνος σοβαρής οργανικής βλάβης για το νεογέννητο κοριτσάκι.

Μετά τον τοκετό, με μια λεπτή χειρουργική επέμβαση το ατελές δίδυμο έμβρυο αφαιρέθηκε από την κοιλιά του μωρού. Βρισκόταν μέσα στο δικό του αμνιακό, σάκο, είχε μήκος 45 χιλιοστά και βάρος 14 γραμμάρια, σχησματισμένα άκρα αλλά χωρίς καρδιά και χωρίς εγκέφαλο.

Το μωρό φέρεται να αναρρώνει σε σταθερή κατάσταση μετά την επέμβαση, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Πρόκειται για τη σπάνια ιατρική περίπτωση «έμβρυο εντός εμβρύου» (fetus-in-fetu) κατά την οποία εμβρυική μάζα αναπτύσσεται μέσα στο σώμα του φυσιολογικά αναπτυσσόμενου εμβρύου.

Το φαινόμενο αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1808 και έκτοτε έχουν αναφερθεί στη σχετική επιστημονική βιβλιογραφία ελάχιστες περιπτώσεις διεθνώς.

Η περίπτωση της Κολομβίας θεωρείται, δε, πρωτοφανής αφού η εν λόγω ανωμαλία εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν τον τοκετό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ